Karuizawa 1981 Geisha Label 31 Years Old Cask 2100 60.4% 1981


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 8.500,00 (excl. BTW)
10.285,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar OB
Serie Geisha Label
Gebotteld voor The Whisky Exchange
Gedistilleerd op 1981
Gebotteld 2012
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 31
Cask Type Sherry Butt
Vatnummer 2100
Alcohol percentage 60.4
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (91.50)

Karuizawa 1981 Geisha Label: Een Glimp van Whiskygeschiedenis

Karuizawa, de gerenommeerde en inmiddels gesloten distilleerderij uit Japan, heeft een speciale plek in het hart van whiskyliefhebbers over de hele wereld. Haar beperkte releases zijn zeer gewild, en daartussen bevindt zich de Karuizawa 1981 Geisha Label, een ware parel die een glimp biedt in het rijke erfgoed van deze distilleerderij.

Gedistilleerd in 1971 en maar liefst 31 jaar gerijpt in een sherryvat, vertegenwoordigt deze expressie het toppunt van tijd en vakmanschap. Gebotteld in 2012 door The Whisky Exchange, is het een bewijs van hun toewijding om uitzonderlijke whisky's te behouden en te delen met kritische liefhebbers.

Met een krachtig alcoholpercentage van 60,4% eist de Karuizawa 1981 Geisha Label aandacht en belooft het een onvergetelijke proefervaring. Bij het inschenken van een dram uit deze voortreffelijke fles, word je onmiddellijk betoverd door de diepe amberkleur, een visueel bewijs van de lange rijpingsperiode.

De neus onthult een complex boeket van aroma's, met lagen gedroogd fruit, rijke sherry, pure chocolade en hints van leer. Het is een zintuiglijke reis die je meeneemt naar een vergeten tijdperk, waarin tijd werd besteed aan het creëren van whisky's van ongeëvenaarde kwaliteit.

Op het gehemelte ontvouwt de Karuizawa 1981 Geisha Label zijn ware pracht. Fluweelzacht en vol van smaak, omhult het de tong met een symfonie van smaken. Rozijnen, vijgen, donkere kersen en een subtiele kruidigheid dansen perfect samen, omhuld door de rijke invloed van het sherryvat. De whisky toont een opmerkelijke balans en diepte, waaruit het vakmanschap en de finesse van de distilleerderij blijken.

De afdronk is langdurig en blijvend, en laat een warme omhelzing en een blijvende indruk achter. De smaken vervagen geleidelijk, maar de herinnering aan deze uitzonderlijke whisky blijft hangen en nodigt uit tot reflectie over het erfgoed van Karuizawa en de betekenis ervan in de wereld van whisky.

Het is de moeite waard om op te merken dat Karuizawa een gesloten en afgebroken distilleerderij is, waardoor deze flessen nog waardevoller en gewilder zijn bij verzamelaars en liefhebbers. Elke slok van de Karuizawa 1981 Geisha Label is een moment om te koesteren, een verbinding met het verleden en een viering van het vakmanschap dat in de creatie ervan is gestoken.

Hoewel de distilleerderij geen whisky meer produceert, leeft het erfgoed van Karuizawa voort door middel van deze zeldzame en gekoesterde f

lessen. Ze dienen als bewijs van het vakmanschap, de passie en de blijvende aantrekkingskracht van Japanse whisky. De Karuizawa 1981 Geisha Label is een waar verzamelobject, dat niet alleen een opmerkelijke whisky-ervaring biedt, maar ook een tastbaar stuk whiskygeschiedenis.


Aan favorieten toegevoegd