Karuizawa 42 Years Old 1968 Vintage Single Cask Malt Whisky 6955 61.1% 1968


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 17.020,55 (excl. BTW)
20.594,87 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar OB
Serie Vintage Single Cask Malt Whisky
Gebotteld voor La Maison du Whisky
Gedistilleerd op 1968
Gebotteld 17.06.2010
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 42
Cask Type Sherry Butt
Vatnummer 6955
Alcohol percentage 61.1
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box, Damaged wax seal
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (92)

Karuizawa 42 jaar oude 1968 Vintage Single Cask Malt Whisky: Een getuigenis van tijdloos vakmanschap

Karuizawa distilleerderij, een inmiddels gesloten en gesloopte distilleerderij uit Japan, heeft een iconische status verworven in de wereld van whisky. Met zijn rijke geschiedenis en legendarische spirits is Karuizawa een symbool geworden van uitmuntendheid en zeldzaamheid. Onder de overgebleven schatten van deze gerenommeerde distilleerderij is de Karuizawa 42 jaar oude 1968 Vintage Single Cask Malt Whisky een schitterend voorbeeld van de buitengewone kwaliteit die tijdens zijn operatie werd geproduceerd.

Gedistilleerd in 1968 en zorgvuldig gekoesterd gedurende vier decennia, werd deze uitzonderlijke expressie uiteindelijk gebotteld op 17 juni 2010 voor La Maison du Whisky, een bekende curator van fijne spirits. Het is een getuigenis van het vakmanschap en de toewijding die in elk aspect van Karuizawa's whiskyproductie werd gestoken.

Gerijpt in een Sherry Butt vat, laat deze 42 jaar oude single malt de diepte van karakter en complexiteit zien die Karuizawa zo hoog aangeschreven heeft gemaakt. Met een robuust alcoholpercentage van 61,1% biedt het kracht en tegelijkertijd een symfonie van smaken en aroma's die de zintuigen boeien.

Bij het ruiken van de Karuizawa 42 jaar oude whisky komen een weelderig boeket van gedroogd fruit, rijk eikenhout en een vleugje kruidigheid naar voren. Het gehemelte wordt verwend met fluweelzachte zachtheid, met lagen van pure chocolade, vijgen en rozijnen die zich vermengen met tonen van leer en tabak. De lange, aanhoudende afdronk laat een warm en bevredigend gevoel achter, nodigend uit om te genieten van elke laatste druppel.

Elke fles Karuizawa whisky is een kostbaar erfgoed, een getuigenis van het verleden van de distilleerderij en het meesterschap van zijn ambachtslieden. Aangezien de distilleerderij zelf niet meer bestaat, bieden deze beperkte uitgaven een glimp van het verleden, waarbij de essentie van een voorbije tijd wordt behouden bij elke slok.

Voor whiskyliefhebbers en verzamelaars is het verkrijgen van een fles Karuizawa 42 jaar oude 1968 Vintage Single Cask Malt Whisky een felbegeerde prijs. De zeldzaamheid, uitzonderlijke kwaliteit en historische betekenis maken het een waardevol juweel in elke whiskycollectie.

Terwijl we een glas heffen op de herinnering aan de Karuizawa distilleerderij, laten we de erfenis waarderen die ze heeft achtergelaten en de voortreffelijke spirits vieren die blijven fascineren bij whiskyconnaisseurs over de hele wereld.


Aan favorieten toegevoegd