Bowmore 1957 Cask 216 - 220 40.1% 1957


4.7 sterren - 2 professionele reviews
€ 14.500,00 (excl. BTW)
17.545,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 14.01.1957
Gebotteld
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 38
Cask Type
Vatnummer 216 - 220
Alcohol percentage 40.1
Inhoud 0,70
Conditie In originele houten kist
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (93)

Colour: pure gold.

Nose: much more complex. There sure is lots of citrus, passion fruit etc., but there’s also lots of beeswax, sea air, flowers and plants, accompanied by all their sub-aromas. Propolis, tar, shoe polish, apricot jam, ripe mirabelle, pineapple liqueur, dried figs. Then it goes back to some ‘resinous’ aromas, like old turpentine… This is just endless. What a beauty! Wait, now I have a walk in the forest under the rain. Fern, mushrooms, humus… It would have been simpler – and quicker - to write down all the aromas you can’t find in this whisky. Let’s move on...

Mouth: rather bold attack, with quite some tannins right at the start, but they are soon to get replaced by some wax, eucalyptus, old books… A little dusty and, to be honest, tired. There is almost no point in rating the palate, this malt stands just by its nose. And what a nose!

BOW (95)

Bowmore 1957: Een Tijdloze Juweel van Onderscheid

In de wereld van whisky is er weinig dat de verbeelding zo prikkelt als een zeldzame en oude vintage. Bowmore 1957 is zo'n schat, een whisky die de essentie van tijd en vakmanschap belichaamt. Gedistilleerd op 14 januari 1957, heeft deze uitzonderlijke expressie decennia lang gereisd, zorgvuldig gekoesterd en beschermd, om uit te groeien tot een van de meest begeerde releases van de gerenommeerde Bowmore Distilleerderij.

Een Erfenis van Geduld en Toewijding

Vanaf het moment van distillatie was de spirit in vaten genummerd 216-220 voorbestemd voor grootsheid. De Distillery Manager van Bowmore herkende het unieke potentieel van deze partij en waakte er zorgvuldig over terwijl deze rijpte in de heilige No. 1 Vaults. Gedurende 38 jaar ontwikkelde de whisky zijn karakter, waarbij hij de zeelucht en de essentie van de distilleerderij in zich opnam.

Geschiedenis Behouden en Perfectie Verzekeren

Naarmate de whisky zijn 40ste jaar naderde, een cruciale mijlpaal in de rijping, nam de Distillery Manager de belangrijke beslissing om deze te bottelen. Met slechts 861 flessen in omloop, draagt elke fles een stukje geschiedenis met zich mee. De urgentie werd gedreven door het besef dat elke vertraging zou kunnen leiden tot een alcoholvolume onder de vereiste 40%, waardoor het ongeschikt zou zijn om Scotch whisky genoemd te worden.

Zorgvuldig Vakmanschap en Presentatie

De kostbare vloeistof werd zorgvuldig gebotteld en geplaatst in een op maat gemaakte eikenhouten presentatiekist, vakkundig vervaardigd door de Meesterkastenmakers van Charles Kirkby & Sons in Sheffield, Engeland. Deze met de hand gemaakte eikenhouten kist voegt een extra vleugje elegantie toe en benadrukt de exclusiviteit van deze uitzonderlijke whisky.

Een Tijdloze Ervaring

Bowmore 1957, met zijn unieke herfstkleur, vraagt om te worden geproefd en gewaardeerd. Het beloont degenen die de tijd nemen om het te laten ademen in het glas, waarbij het zijn karakter en diepte onthult. De beslissing om deze whisky niet te koelen filteren, zorgt ervoor dat elke nuance en subtiliteit van smaak behouden blijft. Het toevoegen van een druppel water kan zelfs de complexiteit versterken, met een natuurlijke, zachte waas die zijn natuurlijke schoonheid verder accentueert.

Een Zeldzaam Juweel in de Bowmore Familie

Met slechts 861 flessen ooit geproduceerd, neemt Bowmore 1957, met een rijping van 38 jaar, een eerbiedwaardige plaats in tussen whiskyliefhebbers en kenners.

Het vertegenwoordigt een hoogtepunt van uitmuntendheid, een bewijs van de kunst en toewijding van Bowmore Distilleerderij. Het openen van een fles Bowmore 1957 is als het openen van een poort naar het verleden, waardoor je een moment in de tijd kunt proeven dat nooit meer kan worden gerepliceerd.

Conclusie

Bowmore 1957 is niet zomaar een whisky; het is een testament aan het erfgoed van Bowmore Distilleerderij en het vakmanschap dat gepaard gaat met het creëren van uitzonderlijke dranken. Deze zeldzame en oude vintage staat symbool voor toewijding, geduld en de kunst van het whisky maken. Terwijl je elke kostbare druppel koestert, onthoud dan dat je een stuk geschiedenis proeft, vervat in een fles die werkelijk een juweel onder de whisky's is.


Aan favorieten toegevoegd