Karuizawa 22 Years Old SMWS 132.2 62.4% 1991


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 8.262,81 (excl. BTW)
9.998,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar The Scotch Malt Whisky Society
Serie Stunning panorama of exotic fruits
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 04.09.1991
Gebotteld 2013
Land Japan
Streek Kochi
Leeftijd 22
Cask Type Refill ex-Sherry Butt
Vatnummer 132.2
Alcohol percentage 62.4
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (90)

Karuizawa 22 jaar oud SMWS 132.2: Een zeldzaam meesterwerk van fruitige verrukking

Karuizawa, een gesloten en gesloopte distilleerderij uit Japan, blijft whiskyverzamelaars en -liefhebbers verbazen met zijn uitzonderlijke bottelingen. Een parel binnen de Karuizawa-collectie is de Karuizawa 22 jaar oud SMWS 132.2, een whisky gebotteld door de onafhankelijke bottelaar The Scotch Malt Whisky Society. Deze specifieke uitdrukking is doordrenkt van een verbluffende panorama van exotisch fruit en biedt een onvergetelijke proefervaring.

Gedistilleerd op 4 september 1991 en gebotteld in 2013, weerspiegelt deze whisky de zorgvuldige rijping in een Refill ex-Sherry Butt. Met een robuust alcoholpercentage van 62,4% barst deze Karuizawa uit zijn voegen van karakter en smaak.

Bij het waarnemen van de diepe perzikgouden kleur, wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld. De neus onthult een intrigerende mix van aroma's. Van netelsoep en zwakke melkachtige koffie tot rooibosthee en geroosterde groenten zoals pompoen en zoete aardappel. Naarmate de whisky zich openbaart, komt het besef dat deze enkele jaren heeft gerijpt naar voren. Tonen van een oude wijnkelder, een vleugje eikenhout en oude, moutige noten voegen complexiteit toe aan de geur.

Bij de eerste slok betovert deze Karuizawa met zijn zijdezachte textuur en bijna bruisende sensatie op de tong. Kruiden, pittige munt, droog geroosterde elementen, cake, eikenhout en algemene heerlijkheid ontvouwen zich in een perfecte harmonie. Hoewel de invloed van sherry aanwezig is, overheerst deze niet en behoudt de whisky zijn eigen karakter.

De afdronk is een lofzang aan fruitcake en theebroodjes. Glorieus langdurig en consistent, blijft de smaak aanhouden en verleidt de zintuigen.

Deze Karuizawa 22 jaar oud SMWS 132.2 wordt gepresenteerd als een gladde, complexe en gemakkelijk drinkbare whisky die zo gebalanceerd en compleet is dat hij niet in een hokje kan worden geplaatst. Hij wordt omschreven als "prachtig complex en uitnodigend" en "stijlvol en ingetogen, gebalanceerd, sierlijk en onderscheidend". Het heeft de goedkeuring gekregen en een hoge score behaald. Het was zelfs nog bevredigender toen de hoes werd verwijderd en we ontdekten dat het om een Japanse whisky ging! Geen wonder dat het zo'n juweeltje is!

Met slechts 335 flessen wereldwijd geproduceerd, is deze Karuizawa 22 jaar oud SMWS 132.2 een zeer gewilde en uiterst

zeldzame whisky. Het is een eerbetoon aan de verloren distilleerderij en een pronkstuk in elke verzameling. Als je de kans krijgt om deze fles te bemachtigen, zul je worden beloond met een onvergetelijke reis door de smaakvolle wereld van Karuizawa.


Aan favorieten toegevoegd