Karuizawa 32 Years Old Noh Whisky Cask 3565 59.2% 1980


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 23.000,00 (excl. BTW)
27.830,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar OB
Serie Noh Whisky
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1980
Gebotteld 2013
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 32
Cask Type Sherry Butt
Vatnummer Sherry Butt
Alcohol percentage 59.2
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (91)

Karuizawa 32 jaar oude Noh Whisky: Een bewijs van tijdloos vakmanschap

Karuizawa-distilleerderij, een nu gesloten en gesloopte distilleerderij uit Japan, heeft een iconische status verworven in de wereld van whisky. Met zijn rijke geschiedenis en legendarische spirits is Karuizawa een symbool geworden van uitmuntendheid en zeldzaamheid. Onder de overgebleven schatten van deze gerenommeerde distilleerderij staat de Karuizawa 32 jaar oude Noh Whisky Cask 3565 als een schitterend voorbeeld van de buitengewone kwaliteit die tijdens zijn activiteiten werd geproduceerd.

Gedistilleerd in 1980 en meer dan drie decennia zorgvuldig gekoesterd, werd deze uitzonderlijke expressie uiteindelijk gebotteld in 2013 voor de Noh-serie, een prestigieuze collectie Karuizawa-whisky's. Het is een bewijs van het vakmanschap en de toewijding die in elk aspect van de whiskyproductie van Karuizawa werd gestoken.

Gerijpt in een Sherry Butt vat, toont deze 32 jaar oude single malt de diepte van karakter en complexiteit die Karuizawa zo'n hoge waardering heeft opgeleverd. Met een krachtig alcoholpercentage van 59,2% biedt het kracht terwijl het tegelijkertijd de zintuigen betovert met een symfonie van smaken en aroma's.

Bij het ruiken van de Karuizawa 32 jaar oude Noh Whisky komen weelderige tonen van gedroogd fruit, rijk eikenhout en een vleugje kruidigheid naar voren. Het gehemelte wordt verwend met fluweelzachte gladheid, waarbij lagen pure chocolade, vijgen en rozijnen zich vermengen met tonen van leer en tabak. De lange, aanhoudende afdronk laat een warm en bevredigend gevoel achter, nodigt uit om elk laatste druppeltje te koesteren.

Elke fles Karuizawa-whisky is een kostbaar erfstuk, een bewijs van het verleden van de distilleerderij en het vakmanschap van zijn ambachtslieden. Aangezien de distilleerderij zelf niet meer bestaat, bieden deze limited editions een glimp van het verleden, waarbij de essentie van een vervlogen tijdperk wordt behouden bij elke slok.

Voor whiskyliefhebbers en verzamelaars is het bemachtigen van een fles Karuizawa 32 jaar oude Noh Whisky Cask 3565 een zeer begeerde prijs. De zeldzaamheid, uitzonderlijke kwaliteit en historische betekenis maken het tot een waardevol juweel in elke whiskycollectie.

Terwijl we een glas heffen op de herinnering aan de Karuizawa-distilleerderij, laten we de erfenis waarderen die zij heeft achtergelaten en de voortreffelijke spirits vieren die whiskykenners over de hele wereld blijven boeien.


Aan favorieten toegevoegd