Bowmore 1964 38 Years Old Bourbon Cask The Trilogy Series 43.2% 1964


4.6 sterren - 2 professionele reviews
€ 17.500,00 (excl. BTW)
21.175,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie The Trilogy Series
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 11.11.1964
Gebotteld 2002
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 38
Cask Type Bourbon Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 43.2
Inhoud 0,70
Conditie In originele houten kist
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (92)

Distilled on November 11, 1964 and released in Spring 2003. Colour: gold. Nose: a little closed at first – just some banana and some vanilla – but it’s soon to open up, on the 1960’s Bowmores’ main markers: tropical fruits (mainly passion fruit and ripe kiwi) and some very nice ripe gooseberry. Goes on with caramelised apple, old books, curry, and hints of violets. A superb nose, even if quite narrower than the oloroso version’s. Mouth: the attack is much more indefinite, but loads of dried herbs are soon to arrive. Quite peppery, with hints of mustard, and finally some peat.
Notes of cold over-infused tea. Goes on with white pepper and vanilla. The finish is very long, on caramel and pepper. Again a great one, but I liked the ‘oloroso’ just a little better.

BOW (92)

Bowmore 1964 Bourbon Cask: Het Slotstuk van de Trilogy Series

In de wereld van whisky hebben maar weinig releases zoveel aantrekkingskracht als de legendarische 1964 Bowmore Trilogy series. Onderdeel van deze befaamde collectie is de Bowmore 1964 38 Years Old Bourbon Cask, het grandioze slotstuk naast zijn geachte tegenhangers, de Oloroso en Fino expressies. Gedistilleerd op 11 november 1964 en gebotteld in 2002, heeft deze uitzonderlijke whisky gerijpt in zorgvuldig geselecteerde Bourbon vaten, resulterend in een werkelijk opmerkelijke drank van buitengewone diepte en complexiteit.

De Trilogy Series: Een Getuigenis van Bowmore's Erfgoed

De Bowmore 1964 Bourbon Cask vormt een essentieel onderdeel van de gerenommeerde 1964 Bowmore Trilogy series. Deze trilogie is gecreëerd om een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Bowmore Distilleerderij te vieren en eer te betuigen aan de eeuwenoude whiskytradities van de distilleerderij. Elke expressie in de trilogie toont de unieke invloed van verschillende vatsoorten op de whisky, waardoor een unieke en boeiende proefervaring ontstaat.

Een Buitengewone Reis van Rijping

Gedurende 38 lange jaren rijpte de Bowmore 1964 Bourbon Cask op gracieuze wijze in zorgvuldig geselecteerde Bourbon vaten. Deze vaten, bekend om hun rijke en robuuste smaken, infuseerden de whisky met hun unieke karakter. In de loop der tijd absorbeerde de drank de essentie van het verkoolde eikenhout en de subtiele zoetheid van de Bourbon, waardoor een complex palet van smaken en aroma's ontstond dat alleen door geduldige rijping kan worden bereikt.

Een Symfonie van Smaak en Aroma's

Bij het openen van een fles Bowmore 1964 Bourbon Cask word je direct begroet door een betoverende reeks aroma's. Tonen van vanille, karamel en toffee vermengen zich met hints van tropisch fruit, gedroogde vijgen en een subtiele zweem van rook. Op de tong danst de whisky gracieus, waarbij laagjes van smaken zich openbaren, waaronder pure chocolade, rijpe bessen, getoast eikenhout en een milde kruidigheid. De lange, bevredigende afdronk blijft hangen en biedt een warme en aanhoudende omhelzing.

Het Behoud van Erfgoed

Als een oude vintage fles is het belangrijk om de Bowmore 1964 Bourbon Cask met zorg te behandelen, aangezien de sluiting in de loop der tijd kan zijn verslechterd. Het openen van deze schat moet met voorzichtigheid gebeuren, om zowel de inhoud te behouden als te genieten van zijn opmerkelijke eigenschappen. Het artikel wordt verkocht zoals beschreven, waardoor verzam

elaars en liefhebbers erop kunnen vertrouwen dat ze een stuk geschiedenis van echtheid verwerven.

Een Begeerde Verzamelobject

Met zijn beperkte beschikbaarheid en geëerde status neemt de Bowmore 1964 Bourbon Cask een bijzondere plek in onder whiskyliefhebbers en verzamelaars. Deze uitzonderlijke expressie vertegenwoordigt de climax van de 1964 Bowmore Trilogy series en biedt een glimp van het erfgoed en vakmanschap van Bowmore Distilleerderij. Elke fles is een getuigenis van de toewijding van de distilleerderij om exceptionele whisky's te creëren die de tand des tijds doorstaan.

Conclusie

De Bowmore 1964 38 Years Old Bourbon Cask vormt een opmerkelijk slotstuk van de geachte 1964 Bowmore Trilogy series. Zijn zorgvuldige rijping in zorgvuldig geselecteerde Bourbon vaten heeft geresulteerd in een whisky van ongeëvenaarde complexiteit en diepte. Terwijl je geniet van elke kostbare druppel, herinner je je dat je een stuk whiskygeschiedenis ervaart - een fles die het erfgoed en vakmanschap van Bowmore Distilleerderij belichaamt.


Aan favorieten toegevoegd