Karuizawa Geisha labels Cask 6256 57.5% 1981


4.3 sterren - 3 professionele reviews
€ 12.396,69 (excl. BTW)
14.999,99 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar OB
Serie Geisha label
Gebotteld voor The Whisky Exchange London
Gedistilleerd op 1981
Gebotteld 2011
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 30
Cask Type
Vatnummer 6256
Alcohol percentage 57.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Geisha
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (90)

Colour: full gold. Nose: similar to cask #6207 at first nosing but slightly less aromatic. More coffee too. Mouth: more complex this time, more spices, dried fruits, oranges, kumquats, cough syrup, tar, lapsang souchong… High quality. Finish: long, spicy. Bitter herbs in the aftertaste. Comments: much to my liking

Words of Whisky (90)

:

Color Russetmuscat
Nose
A great savory nose, with a tiny speck of peat and hints of sweetness. Varnish, but in the loveliest way possible, with milk chocolate and cocoa. Then some soy sauce, followed by an almost coastal aroma. Salted peanuts also. Maybe not the most complex, but very rich and well-balanced.

Taste
A subtle hint of peat (more present than in the nose), some brine. Then old, dirty sherry. Leather, burlap and wood polish. Pretty spicy with a fair amount of pepper.

Finish
Peat smoke, but very soft. Spicy, fresh oak and a hint of caramel. Nice and long.

Comments
My first Karuizawa, and it did not disappoint. I could get used to this!

BOW (92)

Karuizawa Geisha Labels Cask 6256: Een Betoverende Whisky Reis

Karuizawa distilleerderij, gelegen in het schilderachtige landschap van Japan, heeft een speciale plek in het hart van whisky liefhebbers als een van de meest vereerde en gewilde distilleerderijen ter wereld. Bekend om hun uitzonderlijk vakmanschap en toewijding aan het produceren van voortreffelijke single malts, heeft Karuizawa een onuitwisbare indruk achtergelaten op de whisky-industrie. Onder hun zeer gewilde releases staat de Karuizawa Geisha Labels Cask 6256 als een bewijs van de toewijding van de distilleerderij aan excellentie.

Gedistilleerd in 1981 en gebotteld in 2011, exclusief voor The Whisky Exchange in Londen, toont deze expressie het opmerkelijke rijpingsproces dat in de loop der jaren heeft plaatsgevonden. Met zorgvuldige aandacht voor detail is deze whisky gerijpt in een zorgvuldig geselecteerde vat, waardoor de smaken zich hebben kunnen ontwikkelen en ontvouwen tot iets werkelijk buitengewoons.

Met een indrukwekkend alcoholpercentage van 57,5% eist deze Karuizawa-release direct de aandacht zodra hij in het glas wordt geschonken. Het aroma prikkelt de zintuigen met een harmonieuze mix van rijke en complexe tonen. Geuren van gedroogd fruit, subtiele specerijen en een vleugje eikenhout begroeten de neus en bieden een glimp van de diepte en complexiteit van de whisky.

Bij de eerste slok wordt het gehemelte getrakteerd op een symfonie van smaken. De rijke en weelderige textuur omhult de mond en biedt een heerlijke combinatie van gedroogd fruit, pure chocolade en een zachte warmte van het eikenhout. De perfecte balans in deze whisky is werkelijk opmerkelijk, waarbij elk element elkaar perfect aanvult.

De afdronk is lang en bevredigend en laat een blijvende indruk achter op het gehemelte. De smaken blijven hangen, waardoor de nuances van de whisky geleidelijk worden onthuld. Het is een testament aan het vakmanschap en de toewijding van de distilleerders van Karuizawa, die een whisky hebben gecreëerd die een onvergetelijke proefervaring biedt.

De Karuizawa Geisha Labels Cask 6256 is een zeldzame parel die de essentie van het Japanse whiskyvakmanschap belichaamt. Met zijn beperkte beschikbaarheid en gewilde karakter is deze expressie een kostbaar bezit geworden onder verzamelaars en liefhebbers. Het is een whisky die de nalatenschap van Karuizawa belichaamt en het vermogen van de distilleerderij toont om werkelijk uitzonderlijke dranken te creë

ren.

Of het nu wordt genoten als een speciale traktatie of gekoesterd als een pronkstuk in een whiskycollectie, de Karuizawa Geisha Labels Cask 6256 zal whisky kenners zeker betoveren en imponeren met zijn diepte, complexiteit en opmerkelijk karakter.


Aan favorieten toegevoegd