Karuizawa 31 Years Old Sapphire Geisha Cask 3558 58.9% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 19.300,00 (excl. BTW)
23.353,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar Elixir Distillers
Serie Sapphire Geisha
Gebotteld voor The Whisky Exchange
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2020
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 31
Cask Type Sherry Cask
Vatnummer 3558
Alcohol percentage 58.9
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (87)

BOW (94)

Karuizawa 31 Jaar Oud Sapphire Geisha: Een Tijdloos Meesterwerk

De Karuizawa-distilleerderij, een legendarische en inmiddels gesloten distilleerderij uit Japan, blijft whisky liefhebbers betoveren met haar uitzonderlijke spirits. Als een van de overgebleven schatten van deze geliefde distilleerderij is de Karuizawa 31 Jaar Oud Sapphire Geisha Cask 3558 een ware parel die de rijke geschiedenis en ongeëvenaard vakmanschap van Karuizawa whisky's belichaamt.

Gedistilleerd in 1989 en liefdevol gerijpt gedurende meer dan drie decennia, werd deze opmerkelijke expressie in 2020 gebotteld door The Whisky Exchange voor hun exclusieve Sapphire Geisha-serie. Elke fles getuigt van de toewijding en expertise van de meester-distilleerders die het hebben gecreëerd en vertegenwoordigt het hoogtepunt van de whisky-kunst van Karuizawa.

Gerijpt in een Sherryvat, draagt deze 31 jaar oude single malt de kenmerkende karakteristiek en diepte van smaak waar Karuizawa whisky's om bekend staan. Met een krachtig alcoholpercentage van 58,9% biedt het een gedurfde en betoverende ervaring voor de veeleisende whisky liefhebber.

Bij het eerste snuifje onthult de Karuizawa 31 Jaar Oud Sapphire Geisha een symfonie van aroma's. Rijke tonen van gedroogd fruit vermengen zich met fluweelzachte pure chocolade, terwijl subtiele hints van eikenhout en kruiden de boeket verrijken. Bij elke slok wordt het gehemelte getrakteerd op een harmonieuze samensmelting van smaken. Weelderige lagen van vijgen, rozijnen en karamel dansen op de tong, aangevuld met subtiele ondertonen van leer en tabak. De ervaring eindigt met een lange, bevredigende afdronk, waarbij een warmte achterblijft die uitnodigt om het moment te koesteren.

Met slechts 146 flessen geproduceerd, heeft de Karuizawa 31 Jaar Oud Sapphire Geisha Cask 3558 een onweerstaanbare aantrekkingskracht op whisky verzamelaars en liefhebbers. Zijn zeldzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit maken het een kostbaar bezit, dat een stukje whisky geschiedenis vertegenwoordigt en nu in het heden genoten kan worden.

Hoewel de Karuizawa-distilleerderij niet langer aanwezig is in het whiskylandschap, leeft haar er

fenis voort door deze gekoesterde flessen. Elke slok transporteert ons terug naar het gouden tijdperk van Karuizawa, een tijd waarin vakmanschap, traditie en passie samenvloeiden om enkele van 's werelds meest geprezen whisky's te creëren.

Terwijl we onze glazen heffen op de geest van Karuizawa, laten we de betekenis van deze overgebleven schatten waarderen. Ze dienen als een bewijs van de kunst en toewijding van degenen die deze distilleerderij tot leven hebben gebracht en whisky liefhebbers blijven betoveren met hun ongeëvenaarde kwaliteit.

De Karuizawa 31 Jaar Oud Sapphire Geisha Cask 3558 is meer dan alleen een whisky; het is een symbool van het rijke erfgoed en de blijvende nalatenschap van Karuizawa, waardoor de geest van deze legendarische distilleerderij voor altijd gevierd en gekoesterd zal worden door whisky connaisseurs over de hele wereld.


Aan favorieten toegevoegd