Karuizawa Spirit of Asama 48% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 2.925,00 (excl. BTW)
3.539,25 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Karuizawa
Bottelaar Speciality Drinks Ltd
Serie Spirit of Asama
Gebotteld voor The Whisky Exchange
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 2012
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 48
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (87)

Colour: full gold.

Nose: ah yes, there’s the same kind of rancio that we already had in the ‘46’, as well as two or three struck matches and then some kind of mentholated prunes and bacon. More and more polished wood after that, old furniture, some dark chocolate and just touches of eau-de-vie. Becomes earthier and more leathery after a few minutes.

Mouth: excellent. The first thing I like here is the complexity and these notes of old sherry, between chocolate fudge and pipe tobacco. After that, it’s the ginger and various herbs that start to talk, together with a little white pepper and quite some marmalade. Too my liking, to say the least.

Finish: long and nervous, quite rich, with the herbs bringing more freshness. More marmalade as well, jams…

Comments: the first Asama was an excellent surprise so this one can’t be any, Alzheimer’s hasn’t stricken yet (hopefully!)

BOW (88)

Een Schat Gebotteld door Speciality Drinks Ltd

Als het gaat om zeldzame en zeer gewilde whisky's, neemt de Karuizawa-distilleerderij uit Japan een bijzondere plaats in het hart van liefhebbers in. Bekend om het produceren van uitzonderlijke single malts, zijn Karuizawa-whisky's synoniem geworden met exclusiviteit en uitzonderlijke kwaliteit. Onder de opmerkelijke releases van deze legendarische distilleerderij bevindt zich de Karuizawa Spirit of Asama, een waar juweel dat het vakmanschap en de ambachtelijkheid toont waar Karuizawa om bekend staat.

Gebotteld in 2012, werd de Karuizawa Spirit of Asama liefdevol geselecteerd en uitgebracht door Speciality Drinks Ltd, een onafhankelijke bottelaar die eigendom is van The Whisky Exchange. Deze botteling vertegenwoordigt een samenwerking tussen twee gerespecteerde namen in de whiskywereld, waardoor whiskyliefhebbers kunnen genieten van iets bijzonders.

Vernoemd naar de iconische Mount Asama, een heilige en majestueuze vulkaan in de buurt van de distilleerderij, legt de Karuizawa Spirit of Asama de essentie vast van de omliggende natuurlijke schoonheid. Vanaf het moment dat de fles wordt geopend, transporteren de betoverende aroma's van deze uitzonderlijke whisky je naar de vredige en serene sfeer van Karuizawa.

Met een alcoholpercentage van 48% biedt de Karuizawa Spirit of Asama een harmonieuze en goed uitgebalanceerde ervaring op het gehemelte. Elke slok onthult lagen van complexiteit en verfijning, waarbij de diepte van de smaken die zich gedurende de jaren van rijping hebben ontwikkeld, wordt getoond. Van rijke tonen van pure chocolade en gedroogd fruit tot hints van eikenhout en delicate kruiden, deze whisky prikkelt de zintuigen met zijn geraffineerde smaakprofiel.

Wat Karuizawa-whisky's onderscheidt, is niet alleen hun uitzonderlijke kwaliteit, maar ook hun zeldzaamheid. De distilleerderij stopte de productie in 2000, waardoor elke fles een kostbare en beperkte schat is. De Karuizawa Spirit of Asama is daarop geen uitzondering, en de zeldzaamheid ervan draagt bij aan de aantrekkingskracht, waardoor het zeer gewild is bij verzamelaars en kenners over de hele wereld.

Speciality Drinks Ltd, met hun expertise en toewijding aan het vinden en bottelen van uitzonderlijke whisky's, heeft ervoor gezorgd dat de Karuizawa Spirit of Asama in zijn puurste vorm wordt gepresenteerd. Elk aspect, van de zorgvuldige vatselectie tot de aandacht voor detail in het bottelproces, weerspiegelt het streven naar uitmuntendheid waar zowel Speciality Drinks Ltd als The Whisky Exchange om bekend staan.

Voor whisky-liefheb

bers en verzamelaars is het verkrijgen van een fles Karuizawa Spirit of Asama niet alleen een testament aan hun passie voor uitzonderlijke whisky, maar ook een kans om een stuk whiskygeschiedenis te bezitten. De zeldzaamheid, in combinatie met het buitengewone vakmanschap van Karuizawa en de expertise van Speciality Drinks Ltd, maakt deze botteling een echt verzamelobject.

Of het nu wordt genoten als een gekoesterde toevoeging aan een whiskycollectie of nipje voor nipje wordt gesavoureerd bij speciale gelegenheden, de Karuizawa Spirit of Asama is een whisky die het erfgoed en de geest van een van de meest iconische distilleerderijen van Japan belichaamt.


Aan favorieten toegevoegd