Miyagikyo 1990 Single Cask 36385 Warehouse #22 61% 1990


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.446,28 (excl. BTW)
1.750,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Miyagikyo
Bottelaar OB
Serie Single Cask Warehouse #22
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 16.01.1990
Gebotteld 13.07.2009
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 19
Cask Type Refill Butt
Vatnummer 36385
Alcohol percentage 61
Inhoud 0,70
Conditie No Box Included
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (91)

Een Whiskyreis door de Tijd

Miyagikyo, een gerenommeerde Japanse distilleerderij, staat al decennia lang synoniem voor uitzonderlijk vakmanschap op het gebied van whisky. Onder haar indrukwekkende assortiment valt de Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 Warehouse #22 op als een opmerkelijke expressie. Deze limited edition whisky neemt whiskyliefhebbers mee op een reis door de tijd en biedt een glimp in de zorgvuldige ambacht en rijpingsprocessen van Miyagikyo. In dit artikel verkennen we de intrigerende kwaliteiten en opmerkelijke proefervaring die de Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 Warehouse #22 te bieden heeft.

Een Bewijs van Rijping:
De Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 Warehouse #22 is een bewijs van de kracht van tijd en zorgvuldige rijping. Gedistilleerd op 16 januari 1990 en gebotteld op 13 juli 2009, heeft deze whisky een geduldig rijpingsproces ondergaan in Warehouse #22. Gedurende 19 jaar heeft het een complex en verfijnd smaakprofiel ontwikkeld, waarbij de invloed van tijd en interactie met het eikenhouten vat tot uiting komt.

Proefnotities:
Deze single cask expressie biedt een symfonie van smaken die zich ontvouwen op het gehemelte. Het hoge alcoholpercentage van 61% versterkt de intensiteit van de ervaring. De initiële tonen zijn een combinatie van rijke honing en zoete vanille, die de smaakpapillen omhullen in een fluweelzachte omhelzing. Naarmate de whisky zich ontwikkelt, komen lagen van fruitige smaken naar voren, met hints van rijpe boomgaardvruchten en een vleugje citruszeste. Ondertonen van eikenhout en milde kruiden voegen diepte en complexiteit toe, wat leidt tot een langdurige afdronk met een aangename warmte.

Warehouse #22 en Miyagikyo Distilleerderij:
Warehouse #22, waar de Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 werd gerijpt, heeft een belangrijke plek in het hart van de Miyagikyo Distilleerderij. Deze opslagruimte biedt de ideale omgeving voor het rijpen van whisky, met stabiele temperatuur- en vochtigheidsniveaus die bijdragen aan de ontwikkeling van unieke smaken. Het is binnen deze muren dat de whisky zijn transformatieve reis ondergaat, waarbij karakter en complexiteit worden opgebouwd gedurende de jaren.

Verzamelbaarheid en Zeldzaamheid:
De Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 Warehouse #22 is zeer gewild bij verzamelaars en whiskyliefhebbers. Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, wordt elke fles een kost

bare schat om te koesteren. De zeldzaamheid van deze expressie, gecombineerd met de uitzonderlijke kwaliteit, maakt het een waardevolle toevoeging aan elke whiskycollectie.

Conclusie:
De Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 Warehouse #22 is een whisky die de essentie van tijd, rijping en vakmanschap belichaamt. Met zijn rijke en complexe smaken, zorgvuldig gerijpt in Warehouse #22, biedt het een werkelijk opmerkelijke proefervaring. Of het nu puur wordt genoten of met een scheutje water om de nuances te ontsluiten, deze limited edition expressie van Miyagikyo nodigt whiskyliefhebbers uit op een reis door de tijd, waarbij ze de culminatie van jarenlange toewijding en expertise kunnen waarderen.

Laat je meeslepen door de buitengewone Miyagikyo 19 Years Old Single Cask 36385 Warehouse #22 en ervaar de smaken en het vakmanschap die alleen tijd kan voortbrengen in de wereld van de Japanse whisky.


Aan favorieten toegevoegd