Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release 43.2% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 3.099,15 (excl. BTW)
3.749,97 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Highland park
Bottelaar OB
Serie Spring 2019 Release
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2019
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 40
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 43.2
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (94)

Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release: Een Tijdloze Elixir van Onderscheid

Highland Park, de geprezen distilleerderij gelegen op de ruige Orkney-eilanden, staat al lange tijd bekend om zijn uitzonderlijke single malt whisky's. Een van de meest prestigieuze aanbiedingen is de Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release, een whisky die de essentie van tijd, vakmanschap en de kunst van het rijpen belichaamt.

Uitgebracht in het voorjaar van 2019, heeft deze limited edition expressie maar liefst vier decennia gerijpt in zorgvuldig geselecteerde eikenhouten vaten. Elk aspect van deze whisky toont het vakmanschap en de toewijding van de Highland Park-distilleerderij, resulterend in een werkelijk uitzonderlijke en gewilde release.

Bij het inschenken van een glas Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release wordt een vloeistof van diep, rijk amberkleurig zichtbaar, die het oog boeit met zijn stralende schoonheid. De neus wordt begroet met een exquise boeket van aroma's, waarin lagen van gedroogd fruit, subtiele kruiden en delicate bloemige tonen met elkaar verweven zijn. Er is een gevoel van tijd en verfijning in elke geur, dat herinneringen oproept aan de roemrijke geschiedenis van de distilleerderij.

Op de tong biedt deze whisky een zintuiglijke ervaring als geen ander. De fluweelzachte textuur streelt de tong en laat een symfonie van smaken vrij. Rijke tonen van pure chocolade, honingachtige zoetheid en milde kruiden dansen samen, waardoor een harmonieus en weelderig smaakprofiel ontstaat. De complexiteit en diepte van het karakter van de whisky zijn duidelijk merkbaar, waardoor de kunst van de langdurige rijping tot uiting komt.

De afdronk is lang en bevredigend, met een aanhoudende warmte die geleidelijk vervaagt en uitnodigt tot nog een slokje om de nuances verder te verkennen. Elke slok van Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release is een reis door de tijd, waarbij nieuwe lagen van smaak en nuance worden onthuld bij elke slok.

Het is belangrijk op te merken dat het alcoholpercentage van deze expressie 43,2% bedraagt, waardoor de whisky op zijn optimale smaakprofiel kan worden genoten. Het lagere alcoholgehalte verbetert de zachtheid van de whisky en laat de complexe smaken schitteren.

De verpakking van Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release is net zo voortreffelijk als de whisky zelf. De fles is verpakt in een luxueuze presentatiebox, versierd met het iconische merk van de distilleerderij. Het is een eerbetoon aan het prestige en de elegantie van deze uitzonderlijke release, waardoor het een echt pronkstuk is voor elke whiskycollectie.

Highland Park 40 Years Old Spring 2019

Release is een whisky die het streven naar uitmuntendheid en vakmanschap van de distilleerderij belichaamt. Met zijn opmerkelijke diepte van smaken, onberispelijke balans en een afdronk die op de tong blijft hangen, is het een echte elixir van onderscheid.

Deze limited edition release is een getuigenis van het erfgoed van Highland Park en een viering van de kunst en toewijding die nodig zijn om een whisky van dit kaliber te creëren. Of het nu op speciale gelegenheden wordt genoten of gekoesterd wordt als een verzamelobject, Highland Park 40 Years Old Spring 2019 Release is een whisky die de tijd overstijgt en de harten en smaakpapillen van whisky liefhebbers over de hele wereld verovert.


Aan favorieten toegevoegd