Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Bishamonten Edition 3 Cask 8280 65.4% 2017


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.750,00 (excl. BTW)
2.117,50 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Edition 3 Bishamonten
Gebotteld voor Salud Distribution
Gedistilleerd op 2017
Gebotteld 2023
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type Bourbon Barrel
Vatnummer 8280
Alcohol percentage 65.4
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (88)

Een Whisky van Goddelijk Fortuin

Chichibu, een gerenommeerde Japanse distilleerderij, blijft whisky liefhebbers imponeren met haar uitzonderlijke releases. Een meesterwerk dat hierbij niet mag ontbreken is de Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Ebisu Edition 1 Cask 7075, een whisky die de essentie van fortuin en vakmanschap belichaamt. Met een opmerkelijke vatsterkte van 64,5% biedt deze expressie een krachtige en boeiende ervaring voor whiskyliefhebbers.

De 7EVEN Gods of Fortune Series brengt een eerbetoon aan de zeven goden van fortuin uit de Japanse mythologie, die elk een ander aspect van voorspoed vertegenwoordigen. Ebisu, de god van vissers en geluk, staat centraal in deze editie. De keuze voor vat 7075 voor deze release draagt bij aan de exclusiviteit en zeldzaamheid ervan, aangezien elk vat zijn unieke karakter en smaken aan de whisky toevoegt.

Gedistilleerd in de gerenommeerde Chichibu distilleerderij, heeft deze expressie een zorgvuldige rijping ondergaan om het optimale smaakprofiel te bereiken. De whisky heeft op elegante wijze gerijpt onder het toeziend oog van de meester distilleerder, waardoor de spirit kon interageren met het eikenhouten vat en in de loop der tijd zijn complexiteit kon ontwikkelen. Het resultaat is een whisky die het vakmanschap en de toewijding van de distilleerderij weerspiegelt.

Bij de eerste aanblik is de diep amberkleurige Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Ebisu Edition 1 Cask 7075 betoverend. In de neus worden we begroet door een verleidelijke mix van aroma's, waaronder rijke pure chocolade, gedroogd fruit en een vleugje aromatische specerijen. Bij elke slok wordt het gehemelte verwend met een symfonie van smaken. Tonen van karamel, geroosterd eikenhout en rijpe pruimen dansen op de tong, vergezeld door een subtiele hint van rook. De hoge ABV versterkt de intensiteit van de smaken en zorgt voor een gedurfde en onvergetelijke proefervaring.

De afdronk is lang en bevredigend, met aanhoudende tonen van gedroogd fruit en een zachte warmte die het gehemelte omhult. Deze whisky laat een blijvende indruk achter, een bewijs van het vakmanschap en de oog voor detail die aan de creatie ervan zijn besteed.

Net als alle releases van Chichibu wordt deze expressie gepresenteerd in zijn natuurlijke vorm, zonder kunstmatige kleurstoffen of chill-filtratie. Dit zorgt ervoor dat de whisky zijn volledige karakter en diepte behoudt, zodat de drinker de ware essentie van het vakmanschap van Chichibu kan ervaren.

Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar is de Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Ebisu Edition

1 Cask 7075 een waar verzamelobject. Zijn zeldzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit maken het een kostbaar bezit voor whiskyliefhebbers over de hele wereld. Of het nu wordt genoten als een speciale gelegenheden dram of gekoesterd als onderdeel van een whiskycollectie, deze expressie brengt geluk en vreugde voor degenen die het geluk hebben het te ervaren.


Aan favorieten toegevoegd