Mortlach 1942 50 Years Old The Dram Taker's Book of Kells Decanter 40% 1942


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Mortlach
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie The Dram Taker's Book of Kells
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 31.12.1942
Gebotteld 01.1993
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 50
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (93)

Mortlach 1942 50 jaar oud: Een whisky van ongeëvenaarde elegantie uit The Dram Taker's Book of Kells.

Binnen de wereld van Schotse whisky wordt Mortlach geprezen als een distilleerderij die prestige, excellentie en buitengewoon vakmanschap belichaamt. Onder hun opmerkelijke aanbiedingen staat de Mortlach 1942 50 jaar oud als een bewijs van tijd en een ware schat uit The Dram Taker's Book of Kells, gebotteld door Gordon & MacPhail in januari 1993. Met een distillatiedatum van 31 december 1942 vertegenwoordigt deze whisky een zeldzame en kostbare vondst.

De Mortlach 1942 is een whisky die de essentie van traditie en onwankelbare toewijding aan vakmanschap vastlegt. Gerijpt gedurende een verbazingwekkende 50 jaar, is het een getuigenis van het geduld en de expertise die nodig zijn om zo'n verfijnde en complexe drank te produceren. Elke slok is een uitnodiging om op een reis door de tijd te gaan en de kunst te ervaren die in de creatie ervan is gestoken.

Gebotteld op 40% ABV straalt de Mortlach 1942 elegantie en verfijning uit. De rijke amberkleur lokt het oog, terwijl het aroma een tapijt van smaken onthult die zich gedurende een halve eeuw hebben ontwikkeld. De neus wordt begroet met een symfonie van gedroogd fruit, subtiele kruiden en hints van eikenhout, die uitnodigen om de diepten van de complexiteit te verkennen.

Bij het proeven omhult de Mortlach 1942 het gehemelte met een fluweelzachte gladheid en een verfijnd karakter. Lagen van honingzoete smaken, decadent gedroogd fruit en zachte tonen van eikenhout vermengen zich harmonieus, waardoor een werkelijk luxueuze ervaring ontstaat. Elke slok is een viering van het zorgvuldige vakmanschap en de eeuwenoude tradities van Mortlach.

De prachtige karaf versierd met het ontwerp van The Dram Taker's Book of Kells is een eerbetoon aan het oude manuscript dat de wereld heeft betoverd met zijn kunstzinnigheid. Net zoals de ingewikkelde illustraties binnenin het Book of Kells, is deze Mortlach 1942 op zichzelf een meesterwerk, waarin de rijke geschiedenis van Schotse whisky samensmelt met de kunst van het verleden.

Met beperkte beschikbaarheid is de Mortlach 1942 50 jaar oud een zeer gewild verzamelobject. Zijn zeldzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit maken het een kostbaar bezit voor whiskyliefhebbers en verzamelaars.

Elke slok voert je mee naar een vervlogen tijdperk en biedt een glimp van het erfgoed van Mortlach en de opmerkelijke wereld van whisky.

Of het nu genoten wordt als een speciale gelegenheidsdrank of gekoesterd wordt als een pronkstuk in een whiskycollectie, de Mortlach 1942 50 jaar oud is een whisky die elegantie, verfijning en het blijvende vakmanschap belichaamt dat van Mortlach een gevierde naam in de whiskyindustrie heeft gemaakt.


Aan favorieten toegevoegd