Mortlach 13 Years Old Diageo Special Releases 2021 55.9% NV


4.1 sterren - 2 professionele reviews
€ 125,00   - € 102,66 (excl. BTW)
124,22 (in. BTW)
Sale
Mortlach - 13 Years Old Diageo Special Releases 2021 55.9% NV In Original Box
buy with
(max. 26)
Distileerderij Mortlach
Bottelaar OB
Serie Diageo Special Releases 2021
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2007
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 13
Cask Type Virgin and Refill American oak
Vatnummer 13
Alcohol percentage 55.9
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 26

Professionele reviews

Whisky Notes (86)

Nose: not the typical Mortlach meaty character, it’s less weighty and quite fresh. Instead it’s leafy and lightly heathery, with pears, gooseberries and rhubarb. Also wet gravel and porridge. Polished wood. Hints of suede as well. Unexpected, but really fine.

Mouth: chewy texture but really punchy, on white pepper, more chalk and raw grains, hints of grapefruit, lime and gooseberries. A bit of vanilla, apples and dried Mediterranean herbs. Towards the finish a clear meaty, savoury touch comes out.

Finish: quite long, gingery and leafy with spicy oak and a chalky dryness

BOW (86.50)

Een Whiskyreis om te Onthouden

Inleiding:
De Mortlach-distilleerderij, gelegen in het hart van Speyside, Schotland, wordt al lange tijd geprezen om zijn krachtige en karaktervolle single malt whisky's. Elk jaar kijken whiskyliefhebbers reikhalzend uit naar de Diageo Special Releases, een collectie die uitzonderlijke expressies van verschillende distilleerderijen tentoonstelt. De Mortlach Diageo Special Releases 2021 heeft de aandacht getrokken van whiskykenners vanwege zijn unieke karakter en opmerkelijke smaakprofiel. Laten we op een whiskyreis gaan om de hoogtepunten van deze langverwachte uitgave te ontdekken.

Een viering van het erfgoed van Mortlach:
De Mortlach Diageo Special Releases 2021 brengt hulde aan het rijke erfgoed en de traditionele productiemethoden van de distilleerderij. Mortlach staat bekend om zijn unieke distillatieproces genaamd "The Way", dat een complexe combinatie van meervoudige distillatie en gedeeltelijke drievoudige distillatie omvat. Dit zorgvuldige proces geeft Mortlach whisky's een onderscheidend en krachtig karakter, waardoor ze zich onderscheiden van andere whisky's in de wereld. De uitgave van 2021 toont de meesterschap van Mortlach's whiskytraditie en biedt een voorproefje van zijn uitzonderlijke nalatenschap.

Het onthullen van de smaken:
De Mortlach Diageo Special Releases 2021 is een collectie whisky's die een scala aan smaken en aroma's presenteert die de zintuigen prikkelen. Elke expressie binnen de collectie biedt een unieke ervaring en toont de veelzijdigheid en complexiteit van Mortlach. Van rijke en fluweelzachte texturen tot tonen van donker fruit, specerijen en hints van chocolade, deze whisky's bieden een meerlagige proefervaring die evolueert bij elke slok. De zorgvuldige rijping in speciaal geselecteerde vaten verbetert het karakter van de spirit en resulteert in een opmerkelijk scala aan smaken die de ambacht van Mortlach benadrukken.

Ambacht en aandacht voor detail:
Diageo, de producent van de Mortlach Diageo Special Releases, staat bekend om zijn onwrikbare toewijding aan ambacht en aandacht voor detail. De Mortlach whisky's in deze collectie zijn een bewijs van deze toewijding, waarbij elke expressie zorgvuldig wordt geselecteerd, gerijpt en gebotteld om de hoogste kwaliteit te waarborgen. De expertise van de masterblenders en distilleerders komt tot uiting in elk aspect van de whisky, van het smaakprofiel tot de presentatie. Deze aandacht voor detail versterkt de algehele whiskyervaring, waardoor er een gevoel van verfijning en luxe ontstaat.

Verzamelbaarheid en zeldzaamheid:
De Mortlach Diageo Special Releases 2021 heeft een speciale plaats in het hart van whiskykenners en -verzamelaars vanwege de beperkte beschikbaarheid. Elke expressie binnen de collectie is zeer gewild en vertegenwoordigt een schat om te koesteren. Whiskykenners erkennen de zeldzaamheid en verzamelbaarheid van deze uitgaven, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke whiskyverzameling. Het bezitten van een fles uit de Mortlach Diageo Special Releases 2021 is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een symbool van waardering voor het vakmanschap en de ambacht die nodig zijn om uitzonderlijke whisky's te creëren.

Conclusie:
De Mortlach Diageo Special Releases 2021 is een whiskycollectie die de essentie van Mortlach's unieke karakter en vakmanschap laat zien. Met zijn opmerkelijke smaken, aandacht voor detail en beperkte beschikbaarheid is het een uitgave die het hart van whiskyliefhebbers over de hele wereld verovert. Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of een enthousiaste verzamelaar, de Mortlach Diageo Special Releases 2021 biedt een whiskyreis die zowel memorabel als boeiend is. Het is een viering van het erfgoed van Mortlach en een bewijs van het vakmanschap en de toewijding die nodig zijn om uitzonderlijke single malt whisky's te creëren.


Aan favorieten toegevoegd