Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1979 40% 1979


4.6 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Gran Reserva
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1979
Gebotteld 1997
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 18
Cask Type sherry
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (91)

The old hyper-sherried version of the popular 18yo. I didn’t like the 1980 too much but I’ve heard this 1979 is much superior.

Colour: dark mahogany.

Nose: yes, this is extremely different from any other Macallan. Starts on heady notes of mulled wine, cloves, big juniper berries, spearmint and coffee toffee and gets then more classically sherried, with the dark chocolate upfront and then notes of soy sauce, balsamico and barbecued beef. Also cigar box, thuja wood and very ripe blackberries. What’s quite incredible is that the whole is still quite fresh and lively, and certainly not sluggish. I like it.

Mouth: thick, oily, rich, not weak at all despite the 40%, and more of a classic now. Heavy notes of rum-soaked raisins, figs, old rancio (huge!) and orange and herbs liqueur (like that famous Dantziger Goldwasser). Gets then spicier, mainly on cloves and pepper, with very funny hints of mescal as well. Excellent, really.

Finish: long, coating, rich but clean and pure, with a faint saltiness as the signature and an aftertaste on blackberry jelly.

Excellent sherried Macallan, certainly not on the same planet as its bros from 1980 and later.

BOW (92)

Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1979 40% is een zeldzame en zeer gewilde single malt whisky van de wereldberoemde Macallan-distilleerderij gelegen in Speyside, Schotland. Deze specifieke expressie werd gedistilleerd in 1979 en gerijpt gedurende 18 jaar voordat hij in 1997 werd gebotteld. Het is een van de oudste en meest verzamelbare Macallan-whisky's die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Op de neus biedt Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1979 een complex en gelaagd aroma, met tonen van sherry, vanille en gedroogd fruit. Er is ook een hint van rook en turf, die diepte en complexiteit toevoegen aan het algehele aroma.

Op de tong is deze whisky rijk en vol van smaak, met een fluweelzachte gladheid die de tong bedekt. Smaaktonen van pure chocolade, rozijnen en honing domineren, met een subtiele kruidigheid die complexiteit en balans toevoegt aan het algehele smaakprofiel.

De afdronk van Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1979 is lang en verwarmend, met een zachte zoetheid die op de tong blijft hangen. Het is een bewijs van de kwaliteit van het rijpingsproces, waarbij de smaken en aroma's in de loop van de tijd meer uitgesproken en harmonieus worden.

De verpakking van deze whisky is ook opmerkelijk, met een klassiek ontwerp dat de traditionele ambachtelijkheid en aandacht voor detail weerspiegelt die in de productie is gestoken. De fles is lang en slank, met een label dat het iconische Macallan-logo bevat.

Al met al is Macallan 18 Years Old Gran Reserva 1979 40% een zeldzame en uitzonderlijke whisky die elke whiskyliefhebber zeker zal imponeren. Het rijke en complexe smaakprofiel, gecombineerd met de gladheid en balans die gepaard gaan met langdurige rijping, zorgen voor een werkelijk memorabele drinkervaring. Of je het nu puur drinkt of combineert met een speciale gelegenheid, deze whisky is een must-try voor iedereen die de wereld van hoogwaardige, premium single malt whisky's wil verkennen.


Aan favorieten toegevoegd