Mortlach 1936 Gordon & MacPhail 50 Years Old Book of Kells 40% 1936


4.5 sterren - 2 professionele reviews
€ 4.132,23 (excl. BTW)
5.000,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Mortlach
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Celtic Series Book of Kells
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1936
Gebotteld 1986
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 50
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,75
Conditie In Orginal box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (89)

starts on caramel, developing on beehive, wax polish, apple compote. Fir honey, hints of eucalyptus, quince jelly, Mirabelle jam. Lots of maple syrup, butter caramel, Werther’s Originals. Beautiful toffee, with hints of citrus that give it a kick. Complex yet compact. Just superb and very ‘traditional’.
Mouth: very creamy, on fine caramel, fudge, Mandarine Imperial liqueur. Develops on cake, biscuits, crystallised fruits… Lots of liquorice and plum jam. Some wood but not too much, which is amazing. Some nice tannins. Rather long finish, on fudge and oak, getting finally a bit too drying.

BOW (94)

Een Tijdloos Meesterwerk uit het Book of Kells

In de wereld van Schotse whisky is Mortlach een naam die synoniem staat voor verfijning, vakmanschap en buitengewone kwaliteit. En binnen de uitgebreide reeks van prachtige Mortlach-releases staat de Mortlach 1936 Gordon & MacPhail 50 jaar oud: een whisky die de tand des tijds heeft doorstaan en zijn plaats heeft veroverd als een waardevol meesterwerk uit het Book of Kells.

De Mortlach 1936 is een zeldzame en exclusieve release die de verzamelaars en liefhebbers van Schotse whisky doet watertanden. Gedistilleerd in het jaar 1936 en met maar liefst 50 jaar gerijpt, is deze whisky doordrenkt van geschiedenis en vakmanschap. Elke fles vertelt een verhaal van geduld, zorgvuldigheid en toewijding, waardoor het een eerbetoon is aan de ambachtelijke tradities van de Mortlach-distilleerderij.

Het Gordon & MacPhail-label, dat bekend staat om zijn uitmuntendheid in het selecteren en rijpen van whisky, draagt bij aan de allure van deze speciale editie. Met hun ongeëvenaarde expertise hebben ze ervoor gezorgd dat elke druppel van deze Mortlach 1936 een waar genot is voor de zintuigen.

Bij het openen van de fles wordt men begroet door een complex en intrigerend aroma. De neus is doordrenkt van rijpe vruchten, subtiele kruiden en zachte hints van eikenhout. Het is een uitnodiging om je onder te dompelen in de diepte en veelzijdigheid van deze zeldzame whisky.

Bij de eerste slok wordt de mond verwend met een ongekende smaakervaring. Rijke lagen van gedroogd fruit, honingzoete tonen, delicaat eikenhout en een vleugje kruidigheid dansen harmonieus op de tong. Elke smaakpapil wordt gestreeld door de complexiteit en perfecte balans van deze 50 jaar oude whisky.

Met een alcoholpercentage van 40% is de Mortlach 1936 Gordon & MacPhail een whisky die zijn verfijning en elegantie laat zien zonder de intensiteit te overweldigen. Het is een meesterwerk dat met geduld en vakmanschap tot stand is gekomen, waarbij elke druppel een eerbetoon is aan de rijke Schotse whiskytraditie.

Het Book of Kells, een van 's werelds meest beroemde middeleeuwse manuscripten, dient als inspiratie voor de naam van deze exclusieve release. Net zoals het boek wordt beschouwd als een meesterwerk van kunst en vakmanschap, zo wordt ook de Mortlach 1936 gezien als een tijdloos kunstwerk in de wereld van Schotse whisky.

Met beperkte beschikbaarheid en een ongeëvenaarde erfenis is de Mortlach 1936 Gordon & MacPhail 50 jaar oud een kostbaar bezit voor verzamelaars en whiskyliefhe

bbers over de hele wereld. Het is een uitnodiging om een moment van pure luxe en genot te ervaren, terwijl je de geschiedenis en het vakmanschap van Mortlach in elke slok proeft.


Aan favorieten toegevoegd