Tomatin 10 Years Old Blackadder Raw Cask 1670 57.7% 2011


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Tomatin
Bottelaar Blackadder
Serie Raw Cask
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 30.03.2011
Gebotteld 01.2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 10
Cask Type PX sherry cask
Vatnummer 1670
Alcohol percentage 57.7
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (86)

Tomatin 10 jaar oude Blackadder Raw Cask 1670: Een kruidige en luxe Highland-whisky

Tomatin 10 jaar oude Blackadder Raw Cask 1670 is een opmerkelijke single malt whisky, gedistilleerd op 30 maart 2011 in de pittoreske Highlands van Schotland. Gebotteld in januari 2022 als onderdeel van de prestigieuze Blackadder Raw Cask-serie, biedt deze expressie een uniek smaakprofiel dankzij de rijping op een PX sherryvat. Met een krachtig alcoholpercentage van 57,7% maakt deze whisky indruk en belooft het een buitengewone proefervaring.

Aromatische verleidingen:
Bij het ruiken van deze verleidelijke whisky wordt men begroet door een golf van rijke kruiden die direct de zintuigen prikkelen. De aroma's van rode appels, vanille, kruidnagel, nootmuskaat en donkere karamel vermengen zich prachtig en creëren een uitnodigend boeket dat de toon zet voor de proefervaring die komen gaat.

Smaakvol genieten:
Op het gehemelte weet de Tomatin 10 jaar oude Blackadder Raw Cask 1670 te imponeren. De aanvankelijke uitbarsting van eerder genoemde kruiden staat centraal, vergezeld door een heerlijke noot van sinaasappelgelei die een vleugje frisheid aan het algehele smaakprofiel toevoegt. Geroosterde noten zorgen voor een bevredigende knapperigheid, terwijl smeulend eiken diepte en complexiteit toevoegt aan elke slok. Deze whisky getuigt van de vakmanschap van zowel de distilleerderij Tomatin als de onafhankelijke bottelaar, Blackadder.

Een memorabele afdronk:
De afdronk van deze whisky is ronduit opmerkelijk. De langdurigheid ervan zorgt ervoor dat de smaken op het gehemelte blijven hangen en een blijvende indruk achterlaten. De kruidige tonen blijven prominent aanwezig, wat zorgt voor een verwarmend gevoel dat de zintuigen streelt. Naarmate de afdronk geleidelijk vervaagt, wacht er aan het einde een heerlijke verrassing: de smaak van bessen bedekt met een zalige chocoladesaus. Deze laatste toevoeging geeft een vleugje zoetheid en luxe, en besluit de proefervaring op een hoogtepunt.

Conclusie:
Tomatin 10 jaar oude Blackadder Raw Cask 1670 is een whisky die het vakmanschap en de expertise van zowel de Tomatin-distilleerderij als de onafhankelijke bottelaar Blackadder laat zien. Het gebruik van een PX sherryvat voor de rijping verheft het smaakprofiel en geeft rijke en complexe tonen die de smaakpapillen betoveren. Van de initiële kruidige explosie tot de langdurige afdronk van bessen en chocolade, elke slok van deze whisky is een

reis van smaken en sensaties.

Als je een whiskyliefhebber bent die op zoek is naar een gedurfde en onderscheidende Highland-whisky, is de Tomatin 10 jaar oude Blackadder Raw Cask 1670 een absolute aanrader. De unieke combinatie van kruiden, fruit en luxe ondertonen belooft een uitzonderlijke drinkervaring die je steeds opnieuw wilt beleven. Proost op het vakmanschap van onafhankelijke bottelaars en de voortreffelijke smaken die te vinden zijn in deze opmerkelijke expressie.


Aan favorieten toegevoegd