Royal Brackla 14 Years Old M.Wigman Inspiring Friends Arno Bosboom 49.7% 2008


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 110,00   - € 93,00 (excl. BTW)
112,53 (in. BTW)
Sale
Royal Brackla - 14 Years Old M.Wigman Inspiring Friends Arno Bosboom 49.7% 2008 Perfect
buy with
(max. 12)
Distileerderij Royal Brackla
Bottelaar Michiel Wigman
Serie Inspiring friends Arno Bosboom
Gebotteld voor The Netherlands
Gedistilleerd op 10.2008
Gebotteld 07.2023
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 14
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 49.7
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 12

Professionele reviews

BOW (89)

Titel: Het Ontrafelen van het Enigma van Secret Islay: M. Wigman They Inspired III Whisky Iconen Roland Puhl 53.3% ABV

Inleiding:
De wereld van whisky herbergt een schat aan uitdrukkingen die de verbeelding prikkelen en een blijvende indruk achterlaten bij connaisseurs. Onder deze raadselachtige aanbiedingen bevindt zich de Secret Islay, een niet nader genoemde 13 jaar oude Ardbeg whisky, gebotteld in februari 2023 door de befaamde Nederlandse onafhankelijke bottelaar Michiel Wigman. In dit artikel gaan we op reis om de aantrekkingskracht van deze uitzonderlijke whisky te onthullen en de inspiratie achter zijn creatie te verkennen.

De M. Wigman They Inspired III Whisky Iconen Roland Puhl 53.3% ABV:
De Secret Islay maakt deel uit van de gerenommeerde M. Wigman They Inspired III Whisky Iconen collectie, als eerbetoon aan de visie en vakmanschap van whisky icoon Roland Puhl. Met zorgvuldige aandacht voor detail is deze expressie gecreëerd, waarbij Michiel Wigman's expertise als onafhankelijke bottelaar tot uiting komt.

Proefnotities:
Terwijl we ons verdiepen in de proefnotities van Secret Islay, ontdekken we een complex en boeiend profiel dat de aantrekkingskracht van Islay whisky's belichaamt.

Geur:
Het aroma onthult een symfonie van rokerige tonen, die doen denken aan een met turf beladen kampvuur aan de kust. Rijk en krachtig vermengen hinten van maritieme invloed zich met ziltige zeenevel. Subtiele lagen van pure chocolade, getoast eikenhout en een vleugje vanille voegen diepte en complexiteit toe aan het boeket.

Smaak:
Op het gehemelte onthult Secret Islay een gedurfde en harmonieuze samensmelting van smaken. Intense turfrook omhult de smaakpapillen, vergezeld door een medley van geblakerd eikenhout en aardse ondertonen. Golven van gezouten karamel en toffee bieden een zoete tegenbalans voor de rokerige intensiteit. Bij elke slok verdiept de complexiteit zich en komen onderliggende hints van zwarte peper en specerijen naar voren.

Afdronk:
De afdronk is langdurig en blijvend, met een zweem van smeulende sintels en een zilte zeewind. Het samenspel van zoete en rokerige tonen blijft dansen op het gehemelte en nodigt uit tot overpeinzing en reflectie.

Conclusie:
Secret Islay, een opmerkelijke creatie van Michiel Wigman, biedt whiskyliefhebbers een prikkelende blik in de mysterieuze en geprezen wereld van Islay malt whisky's. Deze niet nader genoemde 13 jaar oude Ardbeg whisky toont de kunst van onafhankelijk bottelen en de toewijding van de Nederlandse

bottelaar om uitzonderlijke expressies te selecteren en te bottelen.

Met zijn betoverende rokerige aroma's, complexe smaken en langdurige afdronk belichaamt Secret Islay de essentie van het turfachtige karakter van Islay. Het is een eerbetoon aan het vakmanschap en de passie van Michiel Wigman, die met zorgvuldigheid deze uitzonderlijke expressie heeft gekozen en gebotteld.

Of het nu alleen genoten wordt of gedeeld met whiskyliefhebbers, Secret Islay nodigt je uit op een zintuiglijke reis vol intrige en ontdekking. Het is een testament aan de blijvende aantrekkingskracht van Islay whisky's en het vakmanschap van onafhankelijke bottelaars zoals Michiel Wigman, die blijven inspireren en fascineren met hun buitengewone creaties.


Aan favorieten toegevoegd