Cardhu 14 Years Old Diageo Special Releases 2021 55.5% NV


4.3 sterren - 2 professionele reviews
€ 98,63 (excl. BTW)
119,34 (in. BTW)
buy with
(max. 14)
Distileerderij Cardhu
Bottelaar OB
Serie Diageo Special Releases 2021
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2006
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 14
Cask Type Refill American Oak / Ex-Red Wine
Vatnummer
Alcohol percentage 55.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 14

Professionele reviews

Serge Valentin (85)

This baby was finished in wine casks. I do notice that this has become an obsession at many a distiller and that un-finished, natural malt whiskies are slowly becoming exceptions. Same in the tea or potato crisps businesses, would we add… Even at Pringles'! Colour: white wine. Nose: as expected, this is much lighter and fruitier than the old expressions, much more on pears and gooseberries, leaves (sauvignon blanc) and anything from our friends Haribo's. Fine and literally lighter, despite the extra-12 or 15%. With water: marshmallows and liquorice allsorts, plus greengage gin. Excuse me? Indeed, greengage gin does exist (soon on WF!) Mouth (neat): good, modern, fresh and fruity, much easier than the old guys, but probably more unquestionable. Jellybeans, marshmallows, pear liqueur, acacia honey and rambutans. With water: very good easy modern unsherried Speyside-style, fruity, syrupy, easy and very drinkable. The wine doesn't feel 'as wine'. Finish: medium, syrupy, a tad more on citrus and stems. A drop of rose liqueur, perhaps? Comments: I would suppose you can't quite call a Special Release 'rather a mass-pleaser', but, well, there, I just did.

BOW (88)

Cardhu 14 Years Old: Diageo Special Releases 2021 Onthult een Betoverende Rijping op Ex-Rode Wijnvaten

Cardhu, een geliefde naam in de wereld van Speyside whisky, heeft een uitzonderlijke limited edition uitgebracht als onderdeel van de Diageo Special Releases 2021 line-up. De Cardhu 14 Years Old biedt whiskyliefhebbers een betoverende reis van smaken, waarbij de invloed van rijping op ex-rode wijnvaten centraal staat. Gebotteld op een robuuste 55,5% ABV, belichaamt deze uitgave de kunst van vatenkeuze en het nauwgezette vakmanschap van de Cardhu-distilleerderij. Met zijn beperkte beschikbaarheid zal de Cardhu 14 Years Old Diageo Special Releases 2021 de smaakpapillen van whiskykenners en verzamelaars fascineren.

De Invloed van Ex-Rode Wijnvaten:
De Cardhu 14 Years Old eert zijn Speyside-erfgoed en waagt zich aan de wereld van rijping op ex-rode wijnvaten. De zorgvuldig geselecteerde ex-rode wijnvaten, gemaakt van Amerikaans eikenhout, geven de whisky een uniek karakter. Deze vaten voegen rijke smaken toe en zorgen voor complexiteit en diepgang. De interactie tussen de whisky en de overblijfselen van rode wijn resulteert in een harmonieuze samensmelting van Speyside elegantie en de verfijning van rode wijn.

Rijping op Vaten en Smaakprofiel:
De Cardhu 14 Years Old ondergaat een zorgvuldig rijpingsproces in een combinatie van ex-rode wijnvaten en vaten van Amerikaans eikenhout. Deze zorgvuldige vatenkeuze stelt de whisky in staat om een betoverend smaakprofiel te ontwikkelen. De vaten van Amerikaans eikenhout dragen bij aan subtiele vanillenoten, honingzoete tonen en een subtiel vleugje specerijen. De ex-rode wijnvaten brengen een scala aan smaken van rood fruit, waaronder bessen en kersen, met zich mee, samen met hints van eikenhout en een zachte tanninestructuur. Het resultaat is een uitgebalanceerde whisky met een harmonieuze mix van smaken, waarbij het beste van beide vattypes naar voren komt.

Zintuiglijke Beleving:
De Cardhu 14 Years Old nodigt uit tot een zintuiglijke ontdekkingsreis vanaf het moment dat hij wordt ingeschonken. In de neus stijgen aroma's van rijp rood fruit, vanille en honing op, die de zintuigen prikkelen. Het gehemelte wordt getrakteerd op een symfonie van smaken, met weelderige bessen, rijke toffee en subtiele specerijen die dansen op de tong. De invloed van de ex-rode wijnvaten zorgt voor een fluweelzachte textuur en extra complexiteit, resulterend in een lange, bevredigende

afdronk. De blijvende tonen van fruit, eikenhout en een subtiele tannine-structuur laten een blijvende indruk achter.

Beperkte Beschikbaarheid:
Als onderdeel van Diageo's Special Releases 2021 is de Cardhu 14 Years Old een zeer gewilde whisky met beperkte beschikbaarheid. Elke fles is met zorg vervaardigd en individueel genummerd, wat de exclusiviteit en de begeerlijkheid onder whiskyliefhebbers en verzamelaars versterkt. De zeldzaamheid van deze uitgave zorgt ervoor dat hij gekoesterd zal worden door kenners en liefhebbers, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke whisk verzameling.

Conclusie:
De Cardhu 14 Years Old Diageo Special Releases 2021 is een opmerkelijke whisky die de kunst van vatenrijping perfect belichaamt. De invloed van rijping op ex-rode wijnvaten voegt een betoverende dimensie toe aan het klassieke Speyside-karakter van Cardhu. Met zijn beperkte beschikbaarheid is deze uitgave een parel voor whiskyliefhebbers, die een unieke en gedenkwaardige drinkervaring biedt. De Cardhu 14 Years Old is een getuigenis van het vakmanschap en de toewijding van de Cardhu-distilleerderij, en laat een blijvende indruk achter bij degenen die het genoegen hebben gehad om van zijn voortreffelijke smaken te genieten.


Aan favorieten toegevoegd