Royal Brackla 6 Years Old Cawdor Spring Distillery The Whisky Trail Cask 236 61.2% 2015


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 52,00   - € 40,99 (excl. BTW)
49,60 (in. BTW)
Sale
Royal Brackla - 6 Years Old Cawdor Spring Distillery The Whisky Trail Cask 236 61.2% 2015 Perfect
buy with
(max. 2)
Distileerderij Undisclosed Royal Brackla
Bottelaar Elixir Distillers
Serie The Whisky Trail
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 01.10.2015
Gebotteld 05.07.2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 6
Cask Type Refill Cask
Vatnummer 236
Alcohol percentage 61.2
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 2

Professionele reviews

BOW (86)

Onthulling van Royal Brackla 6 jaar oud Cawdor Spring Distillery: The Whisky Trail Cask 236, een raadselachtige parel uit de Hooglanden

Verscholen in het pittoreske Cawdor Estate, nabij Nairn in de Hooglanden van Schotland, ligt de mysterieuze Royal Brackla-distilleerderij. Gehuld in geheimzinnigheid, onthult deze niet nader genoemde (onofficiële) Royal Brackla-uitdrukking, gedistilleerd bij Cawdor Spring Distillery, een verleidelijk whiskyavontuur. Met zijn geografische verwijzing naar Cawdor Burn en een roemrijke geschiedenis, inclusief een koninklijk bevel, biedt Royal Brackla 6 jaar oud Cawdor Spring Distillery, The Whisky Trail Cask 236, met een imposant alcoholpercentage van 61,2%, een buitengewone ervaring voor whisky liefhebbers.

Een historisch erfgoed:
Kapitein William Fraser van Brackla House begon een opmerkelijk project in 1812 toen hij de Brackla-distilleerderij bouwde op het befaamde landgoed van Cawdor Castle. De distilleerderij behaalde een historische mijlpaal in 1833 en werd de eerste whiskydistilleerderij die een koninklijk bevel ontving van koning William IV. Royal Brackla voegt zich trots bij de twee andere illustere distilleerderijen met de titel "Royal" - Royal Lochnagar, dat vandaag de dag nog steeds operationeel is, en het inmiddels verdwenen Glenury Royal. Koningin Victoria bevestigde de koninklijke onderscheiding van Brackla door deze te vernieuwen in 1838.

Eigenaarschap en evolutie:
In 1839 nam William Fraser & Co de distilleerderij over, waarna het werd overgedragen aan de zoon van William Fraser, Robert Fraser, in 1852. Een belangrijke overgang vond plaats in 1878, toen Robert Fraser de distilleerderij verkocht aan het bedrijf Robert Fraser & Co. Het daaropvolgende jaar onderging het bedrijf een herstructurering en kwam het tevoorschijn als de Brackla Distillery Co Ltd.

De prospectus van 1897 biedt een kijkje in de activiteiten van de distilleerderij destijds. Het kapitaal van het bedrijf bedroeg een aanzienlijke €116.339,58, verdeeld over 40.000 preferente aandelen en 60.000 gewone aandelen. Het bestuur van het bedrijf bestond uit prominente figuren zoals James Anderson, een gerespecteerde wijnhandelaar uit Leith, Andrew Usher van Northfield, John Usher van Norton en Walter C. Newbigging, een gewaardeerde distillateur bij Brackla. De prospectus verkondigde trots:

"Brackla's whisky staat al lange tijd bekend als een van de beste Highland-moutwhisky's op de markt. De vraag ernaar is al jarenlang veel groter dan het aanbod, en om aan deze vraag te voldoen, zijn er onlangs aanzienlijke uitbreidingen aan de distilleerderij gedaan."

De geografische verbinding:
De naam "Cawdor Spring Distillery" is een eerbetoon aan de geografische ligging van de distilleerderij en de nauwe band met het Cawdor Estate. De verwijzing naar Cawdor Burn roept beelden op van de oorspronkelijke Royal Brackla-distilleerderij, die binnen de grenzen van het landgoed lag. Deze subtiele hint voegt een extra laag van intrige toe aan het verhaal van de whisky en wekt nieuwsgierigheid op bij liefhebbers die de historische wortels en het unieke terroir van Royal Brackla willen verkennen.

The Whisky Trail Cask 236:
Royal Brackla 6 jaar oud Cawdor Spring Distillery, The Whisky Trail Cask 236, weet de zintuigen te betoveren met zijn mysterieuze karakter en opmerkelijke sterkte van 61,2% alcohol. Deze uitdrukking vertegenwoordigt het hoogtepunt van vakmanschap dat is bereikt na zes jaar geduldige rijping. In de beschutting van een refillvat heeft de whisky zich verenigd met het hout, wat resulteert in een boeiend smaakprofiel dat het unieke karakter van de distilleerderij weerspiegelt.

Proefnotities:
Bij het proeven van Royal Brackla 6 jaar oud Cawdor Spring Distillery, The Whisky Trail Cask 236, kunt u een zintuiglijke reis verwachten. Delicate tonen van eikenhout, vanille en rijp fruit begroeten de neus, vergezeld van een subtiele bloemige ondertoon. Op de tong onthult de whisky een symfonie van rijke honing, chocolade en specerijen, aangevuld met een zachte rokerigheid. De afdronk blijft hangen en laat een warme en aanhoudende zoetheid achter die een onuitwisbare indruk achterlaat in het geheugen.

Conclusie:
Royal Brackla 6 jaar oud Cawdor Spring Distillery, The Whisky Trail Cask 236, onthult de verborgen schatten van deze niet nader genoemde Royal Brackla-uitdrukking. Met zijn mysterieuze karakter, banden met het Cawdor Estate en een historisch erfgoed doordrenkt van koninklijke onderscheiding, nodigt deze whisky whisky liefhebbers uit om een boeiende verkenningstocht te ondernemen. Het zorgvuldige vakmanschap, de toewijding en de beperkte beschikbaarheid maken deze uitdrukking tot een kostbare parel langs de whiskyroute, die bewondering en waardering verdient van veeleisende whisky kenners.


Aan favorieten toegevoegd