Fettercairn 12 Years Old The Whisky Mercenary Draconological Society 53.4% 2008


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 60,00 (excl. BTW)
72,60 (in. BTW)
buy with
(max. 9)
Distileerderij Fettercairn
Bottelaar The Whisky Mercenary
Serie Draconolgical Society
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 10.2008
Gebotteld 04.2021
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 12
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 53.4
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 9

Professionele reviews

BOW (87)

Fettercairn 12 jaar oud: Een Whiskyreis met The Whisky Mercenary Draconological Society
Stap in de betoverende wereld van whisky met Fettercairn 12 jaar oud, een opmerkelijke expressie gebotteld exclusief door de The Whisky Mercenary voor de Draconological Society-serie. Deze Schotse highland whisky, gedistilleerd in oktober 2008 en gebotteld in april 2021, toont de passie en expertise van de premium onafhankelijke bottelaar uit België, The Whisky Mercenary.
Aan het roer van The Whisky Mercenary staat Jurgen Vromans, een bekend figuur in de whiskyindustrie, geroemd om zijn aanstekelijke enthousiasme, geweldig gevoel voor humor en bovenal zijn uitstekende whiskykennis en geweldige whiskypicks.
Met elke release streeft The Whisky Mercenary ernaar whiskyliefhebbers unieke en uitzonderlijke drams te bieden, en Fettercairn 12 jaar oud is daarop geen uitzondering.
Deze beperkt verkrijgbare uitgave van Fettercairn toont zich met een stevig alcoholpercentage van 53,4%, waarmee de volle body en diepgang van de whisky tot uiting komen. Als 12 jaar oude expressie heeft deze whisky voldoende tijd gehad om te rijpen en complexe smaken en aroma's te ontwikkelen.
De reis begint met verleidelijke aroma's die uit het glas opstijgen. Fettercairn 12 jaar oud prikkelt de zintuigen met een delicate balans tussen zoete en hartige tonen. Rijke karamel en toffee vermengen zich met hints van rijp fruit, wat zorgt voor een heerlijke olfactorische ervaring.
Op het gehemelte onthult deze whisky zijn ware charme. Fluweelzacht bedekt het de tong met lagen van smaak. De zoetheid van vanille en honing danst samen met de warmte van bakkruiden, waardoor een harmonieuze symfonie van smaken ontstaat. Subtiele hints van pure chocolade en eiken voegen diepte en complexiteit toe aan elke slok, wat zorgt voor een werkelijk bevredigende ervaring.
De afdronk is lang en bevredigend, met een blijvende warmte en een vleugje kruidigheid op het gehemelte. Het nodigt uit om te genieten van het moment en te reflecteren op het uitzonderlijke vakmanschap dat is geïnvesteerd in het creëren van deze prachtige whisky.
Fettercairn 12 jaar oud, exclusief gebotteld door The Whisky Mercenary voor the Draconological Society series, is een getuigenis van de kunst en toewijding van allen die erbij betrokken zijn. Van de distilleerders bij Fettercairn tot Jurgen Vromans en The Whisky Mercenary, deze expressie vertegenwoordigt een ware samenwerking in het streven naar uitmuntendheid.
Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of nieuw bent in de wereld van fijne dranken, Fettercairn 12 jaar oud is een must om te proberen. Zijn unieke smaakprofiel, gecombineerd met de expertise van The Whisky Mercenary, garandeert een onvergetelijke whiskyervaring. Dus hef je glas en begin aan een whiskyreis met Fettercairn en The Whisky Mercenary Draconological Society series. Proost op uitzonderlijke drams en de passie die ze tot leven brengt!


Aan favorieten toegevoegd