Ben Nevis 14 Years Old Ingelred Cask 186 62.2% 2008


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 95,00   - € 83,00 (excl. BTW)
100,43 (in. BTW)
Sale
Ben Nevis - 14 Years Old Ingelred Cask 186 62.2% 2008 In Orginal Box
buy with
(max. 9)
Distileerderij Ben Nevis
Bottelaar Blackadder
Serie Ingelred
Gebotteld voor Ingelred Whisky with an Edge
Gedistilleerd op 01.2008
Gebotteld 04.2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 14
Cask Type 1st Fill Bourbon
Vatnummer 186
Alcohol percentage 62.2
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 9

Professionele reviews

BOW (89)

Artikel over Ben Nevis 14 jaar oude Ingelred Cask 186: Een betoverende combinatie van zoetheid en turfrook

De Ben Nevis-distilleerderij, gelegen aan de voet van de majestueuze Ben Nevis-berg in de Schotse Hooglanden, staat bekend om het produceren van whisky's van uitzonderlijke kwaliteit en karakter. Onder het indrukwekkende assortiment uitdrukkingen van de distilleerderij, springt de Ben Nevis 14 jaar oude Ingelred Cask 186 eruit als een bewijs van het streven van de distilleerderij om opmerkelijke single malts te creëren.

Gedistilleerd in januari 2008 en gebotteld in april 2022, werd deze specifieke release zorgvuldig gerijpt in een first-fill Bourbonvat, waardoor de whisky de rijke en kenmerkende smaken van Amerikaans eikenhout kon opnemen. Gebotteld als een onafhankelijke botteling door Blackadder voor hun gerenommeerde Ingelred-serie, toont het de expertise en zorgvuldige selectie die door deze bekende bottelaar wordt toegepast.

Bij het ruiken van de Ben Nevis 14 jaar oude Ingelred Cask 186 biedt het een heerlijke reeks aroma's. Noten van Haribo-bananen roepen onmiddellijk een speelse zoetheid op, aangevuld met de verleiding van gekonfijte suiker. Een vleugje turfrook voegt een subtiele aardsheid toe aan het boeket. De aanwezigheid van vanille zorgt voor een verwarmend gevoel, terwijl het een delicate balans behoudt.

Bij het proeven levert de whisky een betoverende combinatie van smaken op. De zoetheid overheerst, met de sensatie van het genieten van chocolade met een hoog cacaogehalte. De droogheid speelt samen met de zoetheid, waardoor een harmonieus contrast ontstaat dat de smaakpapillen intrigeert. De rijke en fluweelzachte textuur zorgt ervoor dat de whisky het gehemelte bedekt, waardoor een werkelijk meeslepende en bevredigende ervaring ontstaat.

De afdronk is lang en licht peperig, en laat een blijvende indruk achter. De aanhoudende smaken van de gekonfijte suiker zorgen voor een heerlijke zoetheid, terwijl een vleugje kruidigheid diepte en complexiteit toevoegt aan het algehele profiel. Deze combinatie van zoetheid en turfrook creëert een unieke en gedenkwaardige afdronk die op het gehemelte blijft hangen.

De Ben Nevis 14 jaar oude Ingelred Cask 186 belichaamt de kunst van rijping en de invloed van bourbonvaten op whisky. Het toont het streven van de distilleerderij om uitzonderlijke uitdrukkingen te creëren die de zintuigen boeien en een blijvende indruk achterlaten.

Voor whiskyliefhebbers en verz

amelaars vertegenwoordigt deze botteling een felbegeerde aanvulling op elke kritische verzameling. De kunstige combinatie van het vakmanschap van Ben Nevis en de expertise van Blackadder in het selecteren van vaten resulteert in een whisky van uitzonderlijke kwaliteit. Of het nu wordt genoten op speciale gelegenheden of gekoesterd als een kostbare herinnering, de Ben Nevis 14 jaar oude Ingelred Cask 186 zal ongetwijfeld whiskyconnaisseurs over de hele wereld verrukken en betoveren.


Aan favorieten toegevoegd