Fettercairn Warehouse 2 Batch 2 48.5% 2009


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 55,00 (excl. BTW)
66,55 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Fettercairn
Bottelaar OB
Serie Warehouse 2 Batch 1
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2009
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 12
Cask Type 1st fill ex-American Rye barrels and 1st fill
Vatnummer
Alcohol percentage 48.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (87)

Fettercairn Warehouse 2 Batch 2: Een Schotse Whisky van Uitzonderlijke Verfijning

Fettercairn, een bekende Schotse distilleerderij opgericht in 1824, maakt opnieuw naam in de whiskywereld met zijn uitzonderlijke aanbod - Fettercairn Warehouse 2 Batch 2. Onder het waakzame oog van Richard Paterson, een wereldwijd erkend whisky-icoon en master blender, laat deze expressie de toewijding van de distilleerderij zien om verfijnde en onderscheidende dranken te produceren.

Een opvallend kenmerk van het distillatieproces van Fettercairn is de unieke techniek om de koperen nek van hun ketels aan de buitenkant te koelen. Deze innovatieve methode resulteert in een uitzonderlijk zuiver distillaat, waarmee Fettercairn zich onderscheidt van andere distilleerderijen in de regio. Het is deze toewijding aan vakmanschap en oog voor detail die Fettercairn-whisky's echt uitzonderlijk maakt.

De Fettercairn Small Batch Warehouse 2 Batch 2 is de tweede editie in een reeks experimentele releases, die allemaal afkomstig zijn uit de dunnage Warehouse 2. Deze specifieke expressie is een blend van zorgvuldig geselecteerde whisky's die zijn gerijpt in 29 vaten van first-fill Amerikaans eikenhout. De vaten bestaan uit een mix van ex-bourbon- en ex-Amerikaanse roggevaten, waardoor er lagen van complexiteit aan het uiteindelijke product worden toegevoegd.

Wat betreft smaakprofiel biedt Fettercairn Warehouse 2 Batch 2 een boeiende reis voor de zintuigen. De prachtige amberkleur trekt meteen de aandacht en hint naar de diepte van de smaken die zullen volgen. In de neus wordt men begroet met verleidelijke aroma's van honing, gekonfijte amandelen, kruiden, tropisch fruit en vanille. De eerste indruk is warm en uitnodigend en bereidt het toneel voor de complexiteit van de whisky.

Bij het proeven blijft Fettercairn Warehouse 2 Batch 2 indruk maken. Het gehemelte wordt getrakteerd op een heerlijke combinatie van tropisch fruit en citrusnoten, gevolgd door een subtiel samenspel van kaneel, kruidcake en ahornsiroop. Dieper in de ervaring komen hints van cacao en koffiebonen naar voren, wat zorgt voor een rijke en bevredigende afdronk.

Wat Fettercairn Warehouse 2 Batch 2 echt bijzonder maakt, is de brede aantrekkingskracht. Het complexe smaakprofiel zorgt ervoor dat zowel whiskyliefhebbers als nieuwkomers iets zullen waarderen. Bovendien is het Fettercairn gelukt om deze uitzonderlijke expressie tegen een aantrekkelijke prijs aan te bieden, waardoor het toegankelijk is voor een

breed scala aan whiskyliefhebbers.

Voor wie op zoek is naar een unieke en verfijnde Schotse whisky is Fettercairn Warehouse 2 Batch 2 een must om te proberen. De zorgvuldig geselecteerde vaten, gecombineerd met het innovatieve distillatieproces van Fettercairn, creëren een drank die werkelijk uitzonderlijk is. Bij elke slok kan men de toewijding en het vakmanschap waarderen dat nodig is om zo'n opmerkelijke whisky te produceren. Of het nu op zichzelf wordt genoten of in het gezelschap van mede-whisky-liefhebbers, Fettercairn Warehouse 2 Batch 2 zal zeker een blijvende indruk achterlaten.


Aan favorieten toegevoegd