Springbank 10 Years Old 2023 Edition 46% NV


4.6 sterren - 2 professionele reviews
€ 61,95 (excl. BTW)
74,96 (in. BTW)
buy with
(max. 3)
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 02.11.2023
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 10
Cask Type Bourbon & Sherry Casks
Vatnummer Bottle code 23/232
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Etiket
Voorraad 3
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 0
Inhoud 0,70
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (91)

BOW (91)

Springbank 10 jaar oude 2023 editie: Een viering van het beste van Campbeltown

Verscholen in het pittoreske kustplaatsje Campbeltown, staat de Springbank-distilleerderij bekend om haar rijke erfgoed en uitzonderlijke whisky's. Onder haar gevierde assortiment neemt de Springbank 10 jaar oude whisky een bijzondere plaats in als een iconische dram die gekoesterd wordt door distilleerderijmanagers, journalisten en whiskyliefhebbers. De editie van 2023, gebotteld op 6 februari 2023, eert deze geliefde expressie.

Bekend als "de dram van de industrie", heeft de Springbank 10 jaar oude whisky een reputatie opgebouwd vanwege zijn consistente kwaliteit en karakter. Het vakmanschap en de toewijding aan traditionele productiemethoden van de distilleerderij komen tot uiting in elke slok. Deze editie, gerijpt op een combinatie van sherry- en bourbonvaten, laat de kunst en expertise zien die Springbank al generaties lang definiëren.

Met een respectabel alcoholpercentage van 46% biedt deze whisky een perfecte balans van smaken en aroma's. Terwijl men het glas nadert, ontvouwt zich een betoverend boeket dat de zintuigen uitnodigt voor een zintuiglijke reis. Tonen van rijke sherry, gedroogd fruit en milde specerijen vermengen zich met hints van vanille en eikenhout door de invloed van het bourbonvat. Het is een harmonieuze mix die het podium vormt voor een werkelijk opmerkelijke ervaring.

Op het gehemelte verrukt de Springbank 10 jaar oude whisky met een complex maar benaderbaar karakter. Het samenspel van zoete en hartige smaken prikkelt de smaakpapillen. Lagen karamel, toffee en pure chocolade vermengen zich met een vleugje ziltigheid en aardse tonen, wat diepte en intrige toevoegt. De invloed van de sherryvaten brengt gedroogd fruit en verwarmende specerijen naar voren, waardoor een symfonie van smaken ontstaat die op de tong blijft hangen.

De 10-jarige rijpingsperiode heeft deze whisky een opmerkelijke zachtheid en balans geschonken. Elke slok glijdt moeiteloos over het gehemelte, met een zachte warmte en een blijvende indruk van de Campbeltown-spirit.

Naast zijn uitzonderlijke smaak is de Springbank 10 jaar oude 2023 editie een getuigenis van het erfgoed en de traditie van Campbeltown whisky. De distilleerderijen in deze regio worden al lang erkend vanwege hun kenmerkende karakter en invloed op de Schotse whisky-industrie. Deze expressie belichaamt de essentie van Campbeltown en vertegenwoordigt de trots en het vakmanschap dat de whisky's uit deze regio definiëren.

Terwijl whiskyliefhebbers een glas van de Springbank 10 jaar oude whisky heffen, sl

uiten ze zich aan bij een gemeenschap van bewonderaars die de kunst van het whisky maken waarderen. Van distilleerderijmanagers tot journalisten en bloggers, deze iconische dram heeft een speciale plek in hun hart. Het is een eerbetoon aan de blijvende aantrekkingskracht en universele bewondering voor het vakmanschap van Springbank.

Tot slot is de Springbank 10 jaar oude 2023 editie een viering van het beste van Campbeltown. Met zijn zorgvuldig uitgebalanceerde smaken, rijping op sherry- en bourbonvaten en rijke erfgoed belichaamt het de geest van deze legendarische distilleerderij. Of het nu genoten wordt door whiskykenners, professionals in de industrie of enthousiastelingen, deze expressie biedt een glimp van de tijdloze aantrekkingskracht van Springbank whisky's. Proost op de toewijding van de distilleerderij aan uitmuntendheid en op de gedenkwaardige momenten die ontstaan bij elke slok.


Aan favorieten toegevoegd