Springbank Campbeltown Loch 100% Scotch Whiskies 2023 46% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 41,25 (excl. BTW)
49,91 (in. BTW)
buy with
(max. 6)
Distileerderij Springbank, Glen Scotia, Glengyle
Bottelaar Springbank Distillers Ltd.
Serie 100% Scotch Whiskies
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 20.06.2023
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd
Cask Type Bourbon and Sherry
Vatnummer Bottlecode 23/122
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 6

Professionele reviews

BOW (88)

Een viering van het distilleerderferfgoed van Campbeltown

Inleiding:
Campbeltown Loch, een voortreffelijke blended malt whisky geproduceerd door Springbank Distillers Ltd., presenteert zijn langverwachte editie van 2022. Gebotteld op 24.11.2022, is deze buitengewone expressie een eerbetoon aan het rijke distilleerderij-erfgoed van de regio Campbeltown. Reis met ons mee terwijl we de uitmuntende smaken en vakmanschap van Campbeltown Loch 100% Schotse whisky's verkennen.

Een samensmelting van Campbeltown-distilleerderijen:
Campbeltown Loch 2022-editie is een getuigenis van de gezamenlijke expertise van drie gerenommeerde Campbeltown-distilleerderijen: Springbank, Glen Scotia en Glengyle. Elke distilleerderij draagt zijn kenmerkende single malt whisky bij aan een harmonieuze blend die het onderscheidende karakter van Campbeltown laat zien. Deze samenwerking resulteert in een whisky die werkelijk representatief is voor de whisky-vaardigheden van de regio.

Verkenning van de proefnotities:
Met een alcoholpercentage van 46% biedt Campbeltown Loch 2022-editie een betoverende zintuiglijke ervaring. In de neus begroet een heerlijk boeket van heide, honing en boomgaardvruchten de zintuigen, gevolgd door een subtiele maritieme invloed die herinnert aan de kustligging van Campbeltown. Het gehemelte onthult lagen van rijke moutigheid, verweven met zachte turfrook en hints van gedroogd fruit. De afdronk is lang en bevredigend, met een vleugje eikenhout en een delicate samenspel van kruiden.

Vakmanschap en traditie:
Campbeltown Loch getuigt van het eeuwenoude vakmanschap en de traditie van Springbank Distillers Ltd. De meesterblenders selecteren zorgvuldig en combineren op kunstzinnige wijze single malt whisky's van de Campbeltown-distilleerderijen, zodat het eindproduct een naadloze weerspiegeling is van het whisky-maakvermogen van de regio. Elke fles belichaamt de toewijding en expertise van de distilleerders die betrokken zijn bij de creatie ervan.

Een ode aan Campbeltown:
Campbeltown Loch 100% Schotse whisky's 2022-editie is een ware viering van de Campbeltown whisky-stijl. De unieke blend van single malt whisky's van Springbank, Glen Scotia en Glengyle distilleerderijen vangt de essentie van de regio. Of het nu puur wordt genoten, met een scheutje water, of in een whiskycocktail, deze expressie zal whiskyliefhebbers zeker betoveren met zijn diepte van smaak en opmerkelijke complexiteit.

Conclusie:
Campbeltown Loch 100% Schotse whisky's 2022-editie, gebotteld op

24.11.2022, getuigt van de blijvende erfenis van de whiskyproductie in Campbeltown. Door de uitzonderlijke single malt whisky's van Springbank, Glen Scotia en Glengyle distilleerderijen te combineren, heeft Springbank Distillers Ltd. een blended malt whisky gecreëerd die het erfgoed van de regio eert. Elke slok is een reis door de kenmerkende smaken en aroma's van Campbeltown, en bevestigt opnieuw de status van de regio als een whisky-producerende regio van wereldklasse. Campbeltown Loch 100% Schotse whisky's is een must-have voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar de authentieke smaak van de roemrijke whiskygeschiedenis van Campbeltown.

Whisky Notes (85)

Nose: a sourness is markedly in the foreground. Kiwi and lemon with sourdough. A bit of funky notes (wet carpet, wood oil and slightly rubbery smoke), clay and chalky minerals. Then hints of leather with stewed orchard fruits in the background. Nicely off-beat, typically Campbeltown.

Mouth: quite oily, with the same lemony notes and wet gravel. Dark but lightweight smoke. Faint metallic hints. Cinnamon and black pepper. Then it moves towards more savoury notes like coffee, beef stock and light medicinal notes, as well as some dark chocolate in the very end.

Finish: quite long, with more funky notes again, bittersweet herbs and cold smoke.

Pretty good value again, with a good sense of the dirty, mineral and lightly smoky character of Springbank and Glen Scotia. If you don’t manage to grab Springbank bottles, this may be the perfect introduction to what Campbeltown is all about. A bit young though.


Aan favorieten toegevoegd