Douglas Laing The Gauldrons 50% NV


4.3 sterren - 2 professionele reviews
€ 50,00   - € 46,50 (excl. BTW)
56,27 (in. BTW)
Sale
Douglas Laing - The Gauldrons 50% NV In Original Container
buy with
(max. 10)
Distileerderij Undisclosed Cambeltown Distilleries
Bottelaar Douglas Laing
Serie Limited Edition Sherry Casks
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2023
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd
Cask Type Sherry
Vatnummer
Alcohol percentage 50
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 10

Professionele reviews

BOW (88)

Onafhankelijke whisky bottelaar Douglas Laing heeft de tweede batch uitgebracht van een prachtige Sherry Cask Finish van The Gauldrons, een blended malt uit Campbeltown en de zesde toevoeging aan hun Remarkable Regional Malts serie. Deze Limited Edition whisky is afgewerkt in Spaanse Sherry vaten en gebotteld op een prettige 50% alcoholvolume. The Gauldrons, wat "Baai van Stormen" betekent in het Gaelic, is vernoemd naar de donkere en stormachtige baai waar de legende van koning Robert de Bruce begon.

Koning Robert de Bruce probeerde Schotland te bevrijden van de Engelsen, maar na verschillende mislukte pogingen werd hij verbannen naar Rathlin Island. Hij voelde zich verslagen totdat hij een kleine spin zag die volhardend probeerde een web te maken in zijn grot. De doorzettingsvermogen van de spin inspireerde koning Robert de Bruce en leidde tot zijn uiteindelijke overwinning en de onafhankelijkheid van Schotland. De verpakking van The Gauldrons bevat een afbeelding van een spin en web, die deze legende weerspiegelen.

Op de smaakpapillen biedt The Gauldrons een maritieme en zoute smaak met het kenmerkende Campbeltown-karakter, aangevuld met een explosie van rijk, donker fruit en kruiden.

Serge Valentin (84)

This Campbeltowner is part of Douglas Laing's 'Remarkable Regional Malts'. The first batch, at 46.2%, might have been a little difficult, IMHO (as we used to say). Colour: gold. Nose: there's a good amount of spent matches and gunpowder initially, followed by plenty of ground coffee and cake burnt in the oven, with the corresponding carbon smoke. Quite a bit of soot. With water: it becomes friendlier, more lemony, also more maritime, while the gunpowder has almost vanished. Mouth (neat): tinned fruits, leather, and dead leaves, followed by soot, a bit of salt and lemon zest. It's harsh and somewhat austere, but it fits Campbeltown (in a downpour). With water: the same phenomenon as on the nose, it becomes more 'congenial', almost more civilised, but also brinier. Lemon candies and budget tequila with its worm inside (which isn't a worm, but let's move on). Finish: of medium length, with an even more pronounced margarita aspect. A bit of mint and aniseed follow. Comments: I think I enjoy it much more than the first batch of The Gauldron


Aan favorieten toegevoegd