Glen Scotia 6 Years Old Exclusive Casks Specially Seleced for the Netherlands 56.8% 2016


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 50,00 (excl. BTW)
60,50 (in. BTW)
buy with
(max. 11)
Distileerderij Glen Scotia
Bottelaar OB
Serie Exclusive Casks
Gebotteld voor The Netherlands
Gedistilleerd op 2016
Gebotteld 2022
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 6
Cask Type First Fill Oloroso Hogsheads
Vatnummer 23/309-6
Alcohol percentage 56.8
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 11

Professionele reviews

BOW (88)

Een Nederlandse Traktatie uit Campbeltown

Glen Scotia, een distilleerderij gelegen in het pittoreske stadje Campbeltown, heeft de afgelopen tijd veel indruk gemaakt in de whiskywereld met zijn uitzonderlijke releases. Een van hun nieuwste aanbiedingen is de Glen Scotia 6 jaar oud Exclusive Casks, speciaal geselecteerd voor Nederland. Deze limited edition whisky, gebotteld op een krachtige 56.8% ABV, laat de zorgvuldige keuze van vaten zien door De Monnik Dranken, een gerenommeerde Nederlandse drankenhandelaar. Met een combinatie van first-fill Oloroso sherryvaten en first-fill bourbonvaten belooft deze expressie een boeiende smaakervaring te bieden, terwijl het trouw blijft aan het unieke karakter van Campbeltown.

Vatselectie en Rijping:

De Glen Scotia 6 jaar oud Exclusive Casks begint zijn reis in first-fill bourbonvaten, waarin hij rijpt en zijn basisaroma's ontwikkelt. Na deze eerste rijping ondergaat de whisky een fascinerende huwelijkstijd in Oloroso sherryvaten gedurende een periode van 9-12 maanden. Deze infusie van Oloroso sherry geeft kenmerkende aroma's en smaken aan de whisky, terwijl het toch de karakteristieke eigenschappen van Campbeltown whisky behoudt. De zorgvuldige selectie en combinatie van vaten resulteren in een gebalanceerde en complexe expressie.

Proefnotities:

De Glen Scotia 6 jaar oud Exclusive Casks verrukt de zintuigen met zijn verleidelijke aroma's en smaken:

Kleur: Amber
Deze whisky onthult een rijke amberkleur, een bewijs van zijn rijping in zorgvuldig gekozen vaten.

Smaak: Romige Vanille, Zoute Karamel en Frisse Zeelucht
De neus wordt begroet door weelderige tonen van romige vanille, vergezeld van een vleugje zoute karamel. De whisky heeft ook een subtiele ondertoon die doet denken aan de frisse zeelucht die het kustplaatsje Campbeltown omringt.

Smaak: Verse Rode Vruchten en Sherry-invloeden
Op het gehemelte onthult de whisky een heerlijke uitbarsting van verse rode vruchten, aangevuld met de aanwezigheid van vanille en de boeiende invloed van de Oloroso sherryvaten. Het samenspel tussen de bourbon- en sherryvaten zorgt voor een verwarmend en kruidig karakter dat diepgang geeft aan de algehele ervaring.

Afdronk: Een Warme Gloed van Specerijen
De afdronk is een bevredigende climax, met een blijvende warmte op het gehemelte en een mix van verschillende specerijen, die uitnodigt tot nog een slok.

Conclusie:

De Glen Scotia 6 jaar oud Exclusive Casks is een eerbetoon aan de toewijding en vakmanschap van de distilleerders van Glen Scotia. Deze limited edition release

, zorgvuldig geselecteerd voor Nederland, laat de wederopleving van Campbeltown als een vooraanstaande whiskyregio zien. Met zijn intrigerende vatcompositie en kenmerkend smaakprofiel belichaamt deze whisky de geest van Campbeltown en biedt whisky liefhebbers een boeiende smaakervaring.

Let op: De Glen Scotia 6 jaar oud Exclusive Casks is een limited edition release en de beschikbaarheid kan beperkt zijn.


Aan favorieten toegevoegd