Macallan 12 Years Old Sherry Oak 40% NV


3.8 sterren - 2 professionele reviews
€ 185,00 (excl. BTW)
223,85 (in. BTW)

Macallan 12 Years Old Sherry Oak 40% NV

excl. BTW € 70,00
in. BTW € 84,70
Volume 0,70l
buy with
(max. 8)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Sherry Oak
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 03.02.2015
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 12
Cask Type Sherry Oak Casks from Jerez, Spain
Vatnummer Bottle code L0030T L2 03/02 12:47
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 8
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (81)

40% again, I’m afraid, so no high hopes. We used to have the older 12 sherry from the late 1990s at +/-84 points (but they were still bottling it at 43%), the newer ones from the early to mid 2000s at +/-80… Let’s see what will happen now. Colour: bronze gold. Nose: sure it’s not big, but it is rather nice, despite a few disturbing whiffs of pencil shavings. Large-brand chocolate, brownies, garden peat (and other earthy things), dried porcinis… Sadly, it really fades away after just two minutes, to the point where I’m thinking I should have used an amplifying glass instead of my faithful tulip glass. Goodbye! Mouth: ah, more power now, at least for a while. More oomph and flavours than in the Double Cask, cloves, marmalade, chocolate cake, pecan pie… But then, again, it tends to become thin. What’s nicer is that oranges remain there. Finish: short and thin, but not as evanescent as the humble Double Cask. Orange cake covered with chocolate. Comments: lovely whisky, very very lovely whisky. It’s just a crying shame that it’s this thin. Next time I think I’m going to add a few drops of surgical spirit at 90%. Wouldn’t that work?

BOW (85)

12 jaar oude Sherry Oak: Een Betoverende Symfonie van Spaanse Elegantie

De Macallan-distilleerderij staat bekend om haar toewijding aan het maken van uitzonderlijke single malt whisky's, en hun 12 jaar oude Sherry Oak expressie is een bewijs van hun meesterschap. Gebotteld op 3 februari 2015, heeft deze whisky meer dan een decennium gerijpt in de beste Sherry Oak vaten afkomstig uit Jerez, Spanje. Het resultaat is een betoverende symfonie van smaken en aroma's die de elegantie en invloed van Spaans eikenhout laat zien.

De Macallan 12 jaar oude Sherry Oak belichaamt de toewijding van de distilleerderij aan kwaliteit en vakmanschap. Vanaf het moment dat de fles wordt geopend, vullen de rijke en uitnodigende geuren van gedroogd fruit, specerijen en subtiele hints van eikenhout de lucht, waardoor het podium wordt gezet voor een buitengewone proefervaring.

Bij het inschenken in het glas vangt de diepe amberkleur het licht, waarbij de jaren van rijping en de invloed van de Sherry Oak vaten worden weerspiegeld. Deze rijke kleur is een visueel bewijs van de zorgvuldige selectie en behandeling van de vaten, die een belangrijke rol hebben gespeeld bij het vormgeven van het karakter van de whisky.

Op het gehemelte ontvouwt de Macallan 12 jaar oude Sherry Oak zijn symfonie van smaken. De rijke, fluweelzachte textuur wordt begeleid door een heerlijke mix van gedroogd fruit, rozijnen, kaneel en pure chocolade. De invloed van de Sherry Oak vaten uit Jerez voegt lagen van complexiteit en diepgang toe, waardoor een whisky ontstaat die zowel harmonieus als verfijnd is.

Met een alcoholpercentage van 40% biedt deze expressie een zachte en toegankelijke drinkervaring. Het lagere alcoholpercentage zorgt ervoor dat de smaken subtiel tot uiting komen op het gehemelte, waarbij de nuances en complexiteit van de whisky worden onthuld.

De afdronk van de Macallan 12 jaar oude Sherry Oak is langdurig en bevredigend. Het laat een blijvende warmte achter, met tonen van eikenhout en een zachte zoetheid die uitnodigt om elke slok te koesteren en na te genieten van de smaakreis.

Deze expressie is een ware viering van de kunst en het erfgoed van Macallan. De zorgvuldige selectie van Sherry Oak vaten uit Jerez, Spanje, en het nauwgezette rijpingsproces hebben geleid tot een whisky die het kenmerkende stijl en karakter belichaamt waar Macallan om bekend staat.

De Macallan 12 jaar oude Sherry Oak is een whisky om te koesteren en te genieten. Het is een uitnodiging om de rijke tradities van het rijpen op Spaans eikenhout te verkennen en te gen

ieten van de complexiteit en diepgang van smaken die alleen tijd en expertise kunnen bieden. Hef het glas en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van deze opmerkelijke expressie.


Aan favorieten toegevoegd