Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Hotei Edition 2 Cask 6066 62.6% 2016


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Edition 2 Hotei
Gebotteld voor Salud Distribution
Gedistilleerd op 2016
Gebotteld 2022
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer 6066
Alcohol percentage 62.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

De geest van overvloed Omarmend

Chichibu, de geprezen Japanse distilleerderij, blijft whisky liefhebbers betoveren met haar uitzonderlijke releases. Onderdeel van deze prestigieuze collectie is de Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Hotei Edition 2 Cask 6066. Deze whisky is een getuigenis van de toewijding van de distilleerderij om expressies van ongeëvenaarde kwaliteit en diepgang te creëren. Met een indrukwekkende vatsterkte van 62.6% biedt deze editie een gedurfde en meeslepende whisky ervaring voor kenners die streven naar uitmuntendheid.

De 7EVEN Gods of Fortune Series viert de zeven goden van fortuin uit de Japanse folklore, die elk een uniek aspect van voorspoed symboliseren. Hotei, de god van overvloed en tevredenheid, staat centraal in deze opmerkelijke editie. Cask 6066, zorgvuldig geselecteerd voor deze release, draagt bij aan de exclusiviteit ervan, aangezien elk vat zijn eigen karakter en smaken toevoegt aan de whisky.

Deze expressie, vervaardigd in de gerenommeerde Chichibu distilleerderij, heeft een zorgvuldige rijping ondergaan om het gewenste smaakprofiel te bereiken. Onder begeleiding van de expertise van de master distiller heeft de whisky jarenlang gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor hij complexiteit en diepgang heeft ontwikkeld. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat elke fles een ware weerspiegeling is van Chichibu's toewijding aan uitmuntendheid.

De Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Hotei Edition 2 Cask 6066 verwelkomt het oog met een rijke amberkleur, die whisky liefhebbers uitnodigt om de aromatische diepten te verkennen. In de neus wordt men begroet met een harmonieuze mix van gedroogd fruit, honingzoete tonen en een subtiel vleugje specerijen. Bij elke slok wordt het gehemelte beloond met een exquise scala aan smaken. Lagen van pure chocolade, karamel en geroosterde noten vermengen zich tot een symfonie van smaaksensaties. De verhoogde alcoholsterkte versterkt de intensiteit van de smaken, en zorgt voor een boeiende en memorabele ervaring.

De afdronk is lang en bevredigend, met blijvende indrukken van warme specerijen en eikenhout. Deze whisky belichaamt de geest van Hotei, de god van overvloed, met zijn genereuze en weelderige karakter. Het is een ware belichaming van de toewijding van de Chichibu distilleerderij om uitzonderlijke whisky's te creëren die een gevoel van rijkdom en voldoening o

proepen.

Net als bij alle Chichibu releases wordt deze expressie gepresenteerd in zijn puurste vorm, vrij van kunstmatige kleurstoffen en chill-filtratie. Dit behoudt de authenticiteit van de whisky en stelt de drinker in staat om ten volle te genieten van zijn karakter en complexiteit.

Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar is de Chichibu 7EVEN Gods of Fortune Series Hotei Edition 2 Cask 6066 een felbegeerde toevoeging aan elke whisky collectie. Zijn zeldzaamheid, uitzonderlijke kwaliteit en diepgaande smaken maken het een ware parel voor whisky liefhebbers die op zoek zijn naar het buitengewone. Of het nu genoten wordt als een speciale gelegenheidsdrank of gekoesterd wordt als een kostbaar bezit, nodigt deze expressie je uit om de geest van overvloed te omarmen en een opmerkelijke whisky reis te ervaren.


Aan favorieten toegevoegd