Chichibu Ichiros Malt Le Centenaire Le Cask 3738 For Claude Whisky 62% 2014


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 780,00   - € 725,00 (excl. BTW)
877,25 (in. BTW)
Sale
Chichibu - Ichiros Malt Le Centenaire Le Cask 3738 For Claude Whisky 62% 2014 In Original Box
buy with
(max. 2)
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Le Centenaire
Gebotteld voor Claude Whisky
Gedistilleerd op 2014
Gebotteld 2022
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd 8
Cask Type 2nd fill mizunara heads hogshead
Vatnummer 3738
Alcohol percentage 62
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 2

Professionele reviews

BOW (90)

Een eerbetoon aan de uitmuntendheid van Japanse whisky

De wereld van whisky wordt vaak geassocieerd met Schotland en zijn beroemde distilleerderijen, maar de laatste jaren hebben Japanse whisky's hun stempel gedrukt en internationale erkenning gekregen. Chichibu Single Malt, een distilleerderij in de buurt van Tokio, staat voorop in deze Japanse whiskyrevolutie. Een van hun uitzonderlijke aanbiedingen is de Chichibu Single Malt Claude Edition #3738 62% Le Centenaire, een limited edition-release die is gemaakt ter herdenking van het honderdjarig bestaan van de Japanse whisky-industrie.

Le Centenaire is een speciale botteling die een eerbetoon brengt aan het 100-jarig jubileum van de Japanse whisky-industrie. Chichibu, bekend om hun vakmanschap en oog voor detail, creëerde deze single cask en single malt whisky als eerbetoon aan deze mijlpaal in de industrie. De spirit werd gerijpt in een zeldzaam Mizunara Hogshead-vat, wat een uniek karakter aan de whisky toevoegt.

Mizunara-eiken wordt zeer gewaardeerd in de whiskywereld vanwege zijn unieke eigenschappen. Afkomstig uit Japan, geeft deze eikensoort een scala aan smaken en aroma's die het onderscheiden van traditionele eikensoorten. Het Mizunara Hogshead-vat dat werd gebruikt voor de rijping van Chichibu Single Malt Claude Edition #3738 is bijzonder omdat Chichibu nu hele Mizunara-vaten gebruikt in plaats van Hogshead-vaten. Hierdoor zijn vaten zoals #3738 steeds zeldzamer geworden.

Deze expressie werd gedistilleerd in 2014 en gebotteld in 2022, waardoor hij zeven jaar kon rijpen. De reis van de whisky in het 2e vulling Mizunara Hogshead ex #1504 bourbon vat heeft bijgedragen aan zijn complexe smaken en rijke karakter. De beperkte productie van slechts 228 flessen maakt deze editie zeer gewild onder verzamelaars en whiskyliefhebbers.

Chichibu Single Malt Claude Edition #3738 62% Le Centenaire biedt een boeiende zintuiglijke ervaring. In de neus presenteert hij een delicate balans van bloemige en fruitige tonen, verweven met subtiele hints van sandelhout en specerijen. Het gehemelte onthult lagen van smaken, met een harmonieus samenspel tussen tropisch fruit, gekarameliseerd eikenhout en een vleugje Mizunara-specerijen. De whisky eindigt met een lang en bevredigend slot, met een aanhoudende warmte en een vleugje vanillezoetheid op de tong.

Als een expressie die is gecreëerd om het honderdjarig bestaan van de Japanse whisky-industrie te vieren, toont Chichibu Single Malt Claude Edition #3738 62% Le Centenaire de toewijding en kunst van de Chichibu-distilleerder

ij. Het belichaamt het opmerkelijke vakmanschap dat Japanse whisky's internationaal heeft doen schitteren en bevestigt de positie van Chichibu als een distilleerderij aan de voorhoede van de industrie.

Voor degenen die het geluk hebben om een fles Chichibu Single Malt Claude Edition #3738 te bemachtigen, vertegenwoordigt het niet alleen een zeldzame en gelimiteerde whisky, maar ook een gekoesterd stuk Japanse whiskygeschiedenis. Met zijn uitzonderlijke smaakprofiel en herdenkingswaarde staat deze whisky als een getuigenis van het erfgoed en de toekomst van de Japanse whisky.


Aan favorieten toegevoegd