Chichibu MWR Ichiro's Malt 46.5% NV


3.8 sterren - 2 professionele reviews
€ 119,80 (excl. BTW)
144,96 (in. BTW)
buy with
(max. 5)
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Ichiro's Malt Mizunara Wood Reserve
Gebotteld voor Salut Distribution Netherlands
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld Not Specified
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type Mizunara
Vatnummer
Alcohol percentage 46.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 5

Professionele reviews

Words of Whisky (81)

BOW (87)

Een meesterwerk van whisky

De Chichibu-distilleerderij, gelegen in de pittoreske prefectuur Saitama in Japan, is bekend om zijn uitzonderlijke whisky's. Onder zijn indrukwekkende assortiment staat de Chichibu MWR Ichiro's Malt 46.5% als een waar meesterwerk. Deze whisky toont het vakmanschap en de artistieke visie van Ichiro Akuto, de visionair achter de Chichibu-distilleerderij.

De Chichibu MWR (Mizunara Wood Reserve) Ichiro's Malt 46.5% is een whisky die de essentie van het Japanse vakmanschap en de schoonheid van Mizunara-eikenhouten vaten belichaamt. Mizunara-eikenhout is een zeldzaam en zeer gewaardeerd hout dat unieke smaken en aroma's aan whisky geeft. Ichiro Akuto's zorgvuldige selectie- en rijpingsproces hebben geleid tot een whisky van ongeëvenaarde kwaliteit.

Met een alcoholpercentage van 46.5% presenteert deze whisky een harmonieuze balans tussen kracht en subtiliteit. Het hogere alcoholgehalte versterkt de diepte en intensiteit van de whisky, terwijl de delicate nuances kunnen schitteren. Het is een whisky die ervoor gemaakt is om te worden geproefd en gewaardeerd.

Bij het ruiken van de Chichibu MWR Ichiro's Malt 46.5% wordt men begroet door een symfonie van verleidelijke aroma's. De invloeden van Mizunara-eikenhout komen naar voren met tonen van sandelhout, wierook en een lichte kruidigheid. Deze vermengen zich prachtig met de rijke zoetheid van karamel, honing en gedroogd fruit, waardoor een boeiende olfactorische ervaring ontstaat.

Op het gehemelte blijft deze whisky indruk maken. De fluweelzachte textuur draagt een complex scala aan smaken met zich mee. Lagen toffee, vanille en pure chocolade vermengen zich met hints van kaneel, kruidnagel en een vleugje citruszeste. Het Mizunara-eikenhout laat zijn onuitwisbare stempel achter en voegt een heerlijke houtachtige kruidigheid toe die blijft hangen in de afdronk.

De Chichibu MWR Ichiro's Malt 46.5% is een eerbetoon aan Ichiro Akuto's toewijding aan kwaliteit en innovatie. Elke fles getuigt van zijn compromisloze streven naar perfectie. Vanwege de beperkte productieaantallen is deze whisky zeer gewild bij verzamelaars en whiskyliefhebbers.

Om ten volle van de Chichibu MWR Ichiro's Malt 46.5% te genieten, wordt aanbevolen om het puur te drinken of met een scheutje stil water. Dit stelt de whisky in staat om zijn complexe smaken en aroma's te onthullen en zijn ware karakter te tonen.

Concluderend kan worden gesteld dat de Chichibu MWR Ichiro's Malt 46.

5% het toppunt van Japans vakmanschap op het gebied van whisky vertegenwoordigt. Het is een eerbetoon aan de toewijding, passie en artistieke visie van Ichiro Akuto en zijn visie voor de Chichibu-distilleerderij. Met zijn uitzonderlijke kwaliteit en beperkte beschikbaarheid is deze whisky een schat om te koesteren voor elke whiskyliefhebber die het geluk heeft om hem te ervaren.


Aan favorieten toegevoegd