Highland Park 19 Years Old Secret Orkney the Daily Dram Classics With A Twist 52.9% 1999


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 105,00   - uitverkocht
Sale
Highland Park - 19 Years Old Secret Orkney the Daily Dram Classics With A Twist 52.9% 1999 Perfect
buy with
Distileerderij Highland Park
Bottelaar Daily Dram
Serie Classics With A Twist
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1999
Gebotteld 2020
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 19
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 52.9
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88)

Highland Park 19 Jaar Oud Secret Orkney: The Daily Dram Classics Met Een Twist

Highland Park, een distilleerderij die bekend staat om zijn uitzonderlijke whisky's, presenteert een verborgen parel in de vorm van de Highland Park 19 Jaar Oud Secret Orkney uit The Daily Dram Classics Met Een Twist serie. Gedistilleerd in 1999 en gebotteld in 2020, laat deze niet nader genoemde uitdrukking het meesterschap van de distilleerderij zien. Exclusief gemaakt voor de Classics Met Een Twist serie door de onafhankelijke Nederlandse bottelaar Daily Dram, eigendom van Bresser & Timmer Whisky Imports, biedt deze limited edition release een unieke whiskyervaring.

Een Reis van Proefnotities:
Neus: Terwijl je het glas nadert, ontvouwt zich een tapijt van aroma's. Rijke tonen van karamel en toffee dansen met hints van gedroogd fruit, terwijl subtiele rokerige eiken en vanille diepte en complexiteit toevoegen. De neus is zowel uitnodigend als intrigerend en belooft een spannend gehemelte.

Smaak: De eerste slok onthult een symfonie van smaken. Golven van pure chocolade en geroosterde noten vermengen zich harmonieus met weelderige honing en rijpe bessen. De fluweelzachte textuur bedekt de tong en zorgt voor een heerlijk mondgevoel. Te midden van de zoetheid komt een subtiele turfrook naar voren, wat een verfijnde twist geeft aan het klassieke Highland Park-karakter.

Afdronk: De reis eindigt in een langdurige en bevredigende afdronk. De zoetheid blijft aanhouden, met hints van gekruide vruchtentaart en een vleugje eikenhout. De subtiele rokerigheid blijft aanwezig en neemt sierlijk afscheid van het gehemelte. Het is een boeiende conclusie van een voortreffelijke whisky.

Conclusie:
De Highland Park 19 Jaar Oud Secret Orkney uit The Daily Dram Classics Met Een Twist serie getuigt van het vakmanschap van Daily Dram, de onafhankelijke Nederlandse bottelaar in handen van Bresser & Timmer Whisky Imports. Met zijn intrigerende smaakprofiel, onberispelijk vakmanschap en beperkte beschikbaarheid is deze uitdrukking een echt verzamelobject voor whiskyliefhebbers. Of het nu wordt genoten als een kostbare toevoeging aan je collectie of gewaardeerd om zijn kenmerkende smaak, deze Highland Park-whisky belichaamt de toewijding aan kwaliteit en innovatie die het onderscheidt. Laat je meeslepen in de essentie van het rijke erfgoed van Highland Park met deze uitzonderlijke release uit The Daily Dram Classics Met Een Twist serie.


Aan favorieten toegevoegd