Isle Of Raasay Hebridean Single Malt Scotch Whisky lightly peated Batch R-02 46.4% 2017/2018


4.3 sterren - 2 professionele reviews
€ 41,75 (excl. BTW)
50,52 (in. BTW)
buy with
(max. 21)
Distileerderij Isle of Raasay
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2017/2018
Gebotteld 2021
Land Schotland
Streek Isle of Jura
Leeftijd 3-4
Cask Type Rye Whiskey, Chinkapin oak, Bordeaux red wine
Vatnummer Batch R-02
Alcohol percentage 46.4
Inhoud 0,70
Conditie In orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 21

Professionele reviews

BOW (87)

Isle of Raasay Hebridean Single Malt Scotch Whisky: Een Betoverende Fusie van Traditie en Innovatie

Gelegen te midden van de adembenemende landschappen van het Hebridean Isle of Raasay, staat de Raasay-distilleerderij als een eerbetoon aan het rijke whisky-erfgoed van Schotland. Bekend om zijn streven naar vernieuwing en het verkennen van nieuwe smaakprofielen, heeft de distilleerderij een reputatie opgebouwd van het produceren van uitzonderlijke whisky's. Een uitdrukking die hun innovatieve geest belichaamt, is de Isle of Raasay Hebridean Single Malt Scotch Whisky, specifiek de licht geturfde Batch R-02.

Gedistilleerd in 2017 en 2018, en gebotteld in 2021, is deze uitgave een viering van het vakmanschap en de toewijding van de Raasay-distilleerderij. Het toont hun nauwgezette aandacht voor detail en de kunst van hun whiskyproductieproces. Wat deze uitdrukking onderscheidt, is de unieke rijping in een combinatie van Rye Whiskey, Chinkapin-eiken en Bordeaux rode wijnvaten, waardoor een smaakprofiel ontstaat dat zowel intrigerend als complex is.

Met een alcoholpercentage van 46,4% betovert de Isle of Raasay Hebridean Single Malt Scotch Whisky licht geturfde Batch R-02 de zintuigen vanaf het moment dat hij in het glas wordt geschonken. De gouden amberkleur weerspiegelt de jaren van rijping en hint naar de buitengewone smaken die in het verschiet liggen.

In de neus vermengen verleidelijke aroma's van zachte turfrook zich met tonen van rijp fruit, eikenkruiden en een subtiele zoetheid die doet denken aan rode wijn. Er is een harmonieuze balans tussen de rokerige en fruitige elementen, waardoor een betoverende olfactorische ervaring ontstaat.

Bij de eerste slok ontvouwt zich een symfonie van smaken op het gehemelte. De delicate turfrook danst samen met de zoetheid van bessen en kersen, terwijl hints van vanille en karamel diepte en rijkdom toevoegen. De invloed van de Rye Whiskey-vaten brengt een vleugje kruidigheid en complexiteit met zich mee, waardoor het karakter van de whisky in zijn geheel wordt versterkt. De mondtextuur is fluweelzacht, waardoor de smaken kunnen blijven hangen en evolueren.

De afdronk is lang en bevredigend, waarbij de rokerige tonen geleidelijk plaatsmaken voor een zachte warmte die op het gehemelte blijft hangen. Het samenspel tussen de verschillende vatinvloeden laat een blijvende indruk achter, die uitnodigt tot contemplatie en verkenning.

De Isle of Raasay Hebridean Single Malt Scotch Whisky licht geturfde Batch R-02 is een bewijs van de toewijding van de distilleer

derij aan innovatie en hun streven naar het creëren van uitzonderlijke whisky's. Het combineert traditionele whiskyproductietechnieken met een gedurfde benadering van rijping, wat resulteert in een werkelijk unieke en gedenkwaardige drinkervaring.

Terwijl je je glas heft om te genieten van de Isle of Raasay Hebridean Single Malt Scotch Whisky, neem een moment om de schoonheid en het vakmanschap van deze eilanddistilleerderij te waarderen. Laat de smaken je meenemen naar de ruige landschappen en ongetemde schoonheid van het Hebridean Isle of Raasay. Met elke slok dompel je jezelf onder in de smaakreis en ontdek je de opmerkelijke diepten van deze uitzonderlijke whisky.

Official tasting note (87)

The signature Isle of Raasay Single Malt.

Two Isle of Raasay spirits – peated and unpeated – are matured separately in first fill Rye whisky, fresh Chinkapin oak and first fill Bordeaux red wine casks.

Lightly peated balanced with rich dark fruit flavours. Honey gold in colour with hints of red wine hues.
Inside This Release

Release Date: September 2021
ABV: 46.4%
Peat Level: Barley 48-52ppm | Residual in Bottle est. 12ppm
Presentation: Natural colour, non-chill filtered
Cask Types: First fill ex-Rye Whisky, virgin Chinkapin oak, and first fill Bordeaux red wine
Spirit Types: Isle of Raasay peated & unpeated spirit
Barley Variety: Concerto
Yeast Type: Distillers’ Yeast

Water Source: Isle of Raasay Distillery 60 metre well on site – Tobar na Bà Baine
Fermentation Time: 3 and 5 day fermentations
Spirit Cut Point: Narrow cut point
Cask Filling Strength: 63.5% abv
Distilled: 22/11/2017 – 27/02/2018
Vatting: 23/07/2021 to 16/08/2021
Bottling: 17/08/2021 to ongoing
Maturation & Bottling: Isle of Raasay Distillery


Aan favorieten toegevoegd