Highland Park 18 Years Old The Maltman Secret Orkney Cask 63364 51.4% 2002


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 112,50 (excl. BTW)
136,13 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Undisclosed Highland Park
Bottelaar Meadowside Blending
Serie The Maltman Secret Orkney
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 08.2002
Gebotteld 10.2020
Land Schotland
Streek Orkney
Leeftijd 18
Cask Type Refill Hogshead
Vatnummer 63364
Alcohol percentage 51.4
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (88)

Highland Park 18 jaar oud The Maltman Secret Orkney Cask 63364: Een Betoverend Kustavontuur

Highland Park is een distilleerderij die bekend staat om zijn uitzonderlijke whisky's, en de Highland Park 18 jaar oud The Maltman Secret Orkney Cask 63364 is een verborgen juweel in hun assortiment. Gedistilleerd in augustus 2002 en gebotteld in oktober 2020, is deze niet nader genoemde expressie het resultaat van zorgvuldige vatselectie door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Meadowside Blending voor hun bekende label, The Maltman. Met zijn rijping in een Refill Hogshead vat belooft deze limited edition een betoverende whiskyervaring.

Proefnotities:
Neus: Terwijl je het glas naar je neus brengt, begint een zintuiglijke reis. Het begint met de geur van een strand na een voorjaarsstorm, waar ziltige zeelucht zich vermengt met de frisheid van de omgeving. Geleidelijk transformeert de geur in de verkwikkende geur van een vers geschilderde appel, overgoten met delicate honing. Het is een harmonieuze combinatie van kustelementen en zoet fruitigheid.

Smaak: Met de eerste slok worden je smaakpapillen begroet door een heerlijk samenspel van smaken. Gekarameliseerde gember neemt de leiding en geeft het gehemelte een warme en rijke smaak. Amandelolie voegt een zijdezachte textuur toe, terwijl pittige sinaasappelschil een explosie van citrusachtige helderheid biedt. De combinatie is zowel weelderig als verfrissend en biedt een unieke en betoverende smaakervaring.

Afdronk: De reis bereikt zijn groots finale met een langdurige afdronk die de complexiteit van de whisky laat zien. De eerder genoemde smaken blijven evolueren en worden nu vergezeld door de pittige essentie van zure peer. De zoetheid van honing en de subtiele charme van drop voegen diepte toe aan de compositie. Net wanneer je denkt dat de symfonie ten einde loopt, komt er een zachte vleug van turfrook tevoorschijn, die een blijvende indruk achterlaat. Het is een werkelijk opmerkelijke whisky die zijn aanwezigheid met gratie laat gelden.

Conclusie:
De Highland Park 18 jaar oud The Maltman Secret Orkney Cask 63364 is een limited edition release die het vakmanschap van onafhankelijke bottelaar Meadowside Blending voor hun bekende label, The Maltman, belichaamt. Het betoverende kustkarakter, de gelaagde smaken en het subtiele vleugje turfrook maken het een ware traktatie in het glas. Of je het nu waardeert als verzamelobject of geniet vanwege zijn voortreffelijke smaak, deze expressie belichaamt de meesterschap en aantrekkingskracht van Highland Park whisky's. Laat je meevoeren door dit betoverende kustavontuur en ervaar de opmerkelijke reis die het biedt.


Aan favorieten toegevoegd