Laphroaig Feis Ile 2007 50.3% 1989


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Laphroaig
Bottelaar OB
Serie Feis Ile 2007
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 12.1989
Gebotteld 2007
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 17
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 50.
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Laphroaig Feis Ile 2007: Een Betoverende Viering van Islay Whisky

Laphroaig, de iconische Islay-distilleerderij bekend om zijn krachtige en turfachtige whisky's, heeft altijd een speciale plaats gehad in het hart van whiskyliefhebbers. Elk jaar brengt het Feis Ile whiskyfestival whiskyliefhebbers van over de hele wereld samen om het rijke erfgoed van Islay-whisky's te vieren. In 2007 bracht Laphroaig een speciale editie uit, exclusief voor het festival: Laphroaig Feis Ile 2007. Gebotteld op 50,3% ABV, laat deze gelimiteerde botteling de onderscheidende karakteristieken en vakmanschap zien die Laphroaig tot een geliefde naam in de whisky-industrie hebben gemaakt.

Een Whisky Geworteld in Traditie:

Het Feis Ile whiskyfestival is een gekoesterde traditie op het eiland Islay en de deelname van Laphroaig wordt altijd met spanning verwacht. De release van de Laphroaig Feis Ile 2007-editie was een getuigenis van de toewijding van de distilleerderij om deze traditie te eren en zijn uitzonderlijke whisky's wereldwijd te delen. Deze specifieke expressie werd gedistilleerd in december 1989 en zorgvuldig gerijpt tot de botteling in 2007, wat resulteerde in een whisky die de essentie van het vakmanschap van Laphroaig en de geest van het festival belichaamt.

Een Reis van Smaak:

De Laphroaig Feis Ile 2007 biedt een betoverende zintuiglijke ervaring die whiskyliefhebbers meeneemt op een reis door de kenmerkende smaken van de distilleerderij. Bij het ruiken van de whisky komt een krachtige golf van turfrook je tegemoet, kenmerkend voor Laphroaig-whisky's, vergezeld van tonen van zeewater, maritieme ziltheid en subtiele hints van citrus. Deze combinatie roept het ruige en wilde karakter van de Islay-kust op, een essentieel element van het terroir van Laphroaig.

Op de tong onthult de whisky een complex en harmonieus samenspel van smaken. De rijke en intense turfrook neemt de hoofdrol, vergezeld van een symfonie van zeewaterspray, aardse tonen en hints van medicinale kruiden. Naarmate de smaken zich ontwikkelen, komen nuances van gedroogd fruit, karamel en een vleugje vanille naar voren, diepte en complexiteit toevoegend aan het profiel van de whisky.

De afdronk is langdurig en bevredigend, waarbij de rokerige tonen op de tong blijven hangen en een warm en geruststellend gevoel achterlaten. Het is een getuigenis van het uitzonderlijke rijpings- en blendingsproces dat de meesterdistilleerders van Laphroaig toepassen.

Een Ju

weel voor Verzamelaars:

De Laphroaig Feis Ile 2007 heeft een speciale plaats in het hart van verzamelaars en whiskyliefhebbers. Met zijn beperkte beschikbaarheid en exclusiviteit voor het Feis Ile festival is het een felbegeerd juweel onder whiskyliefhebbers. De unieke smaakprofiel, gecombineerd met de betekenis van de release, maakt het een must-have toevoeging aan elke whiskycollectie.

Conclusie:

De Laphroaig Feis Ile 2007 is een whisky die de geest van het Feis Ile festival belichaamt en hulde brengt aan de gekoesterde tradities van Laphroaig. De onderscheidende smaken, krachtige turfrook en maritieme invloeden transporteren de drinker naar de ruige kusten van Islay. Terwijl je een glas van deze gelimiteerde editie heft, sluit je je aan bij een wereldwijde gemeenschap van whiskyliefhebbers om het opmerkelijke vakmanschap en erfgoed van Laphroaig te vieren. De Laphroaig Feis Ile 2007 vangt werkelijk de essentie van Islay whisky en is een opmerkelijke toevoeging aan de collectie van elke whiskyliefhebber met een verfijnde smaak.


Aan favorieten toegevoegd