Bowmore 21 Years Old & Rare Platinum Selection Bottled for The Whisky Shop 49.6% 1990


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 495,87 (excl. BTW)
600,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Bowmore
Bottelaar Hunter Laing
Serie Old & Rare A Platinum Selection
Gebotteld voor The Whisky Shop
Gedistilleerd op 10.1990
Gebotteld 09.2012
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 20
Cask Type Refill Hogshead
Vatnummer
Alcohol percentage 49.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (89.50)

Bowmore 21 jaar oud & Zeldzame Platinum Selectie: Exclusief voor The Whisky Shop gebotteld

De Bowmore 21 jaar oud & Zeldzame Platinum Selectie is een werkelijk uitzonderlijke whisky die exclusief werd gebotteld voor The Whisky Shop. Vervaardigd door de gerenommeerde onafhankelijke bottelaar Hunter Laing, maakt deze expressie deel uit van hun prestigieuze Old & Rare A Platinum Selection-serie. Met een bottelsterkte van 49,6% ABV biedt deze whisky whiskyliefhebbers de unieke kans om de fijnste kwaliteiten van Bowmore's vakmanschap en de expertise van Hunter Laing te ervaren.

Een distilleerderij met een rijke erfenis

Bowmore Distillery, gelegen aan de oevers van Loch Indaal op het eiland Islay, produceert al uitzonderlijke whisky's sinds 1779. Met meer dan twee eeuwen ervaring heeft Bowmore zijn ambacht verfijnd en een reputatie opgebouwd voor het creëren van whisky's die het kenmerkende karakter van Islay belichamen. Elke expressie van Bowmore vertelt een verhaal van traditie, innovatie en de ruige schoonheid van het eiland.

De exclusieve Platinum Selectie van The Whisky Shop

De Bowmore 21 jaar oud & Zeldzame Platinum Selectie werd zorgvuldig gekozen door The Whisky Shop om het vakmanschap van de distilleerderij te presenteren en hun veeleisende klanten een werkelijk opmerkelijke whisky-ervaring te bieden. Deze gelimiteerde uitgave vertegenwoordigt het hoogtepunt van het aanbod van Bowmore, waarbij alleen de beste vaten zijn geselecteerd voor rijping en botteling.

Rijping in een Refill Hogshead

Gedurende meer dan twee decennia rijpte de spirit in deze expressie in een refill hogshead, waardoor deze zich kon ontwikkelen en een opmerkelijke verscheidenheid aan smaken en aroma's kon verkrijgen. Het refill hogshead, eerder gebruikt voor het rijpen van andere dranken, voegt een uniek karakter toe aan de whisky en laat de inherente kwaliteiten van de Bowmore spirit schitteren. Het resultaat is een prachtig gebalanceerde whisky met diepgang, complexiteit en een symfonie van smaken.

Een fascinerende proefervaring

Bij het openen van een fles Bowmore 21 jaar oud & Zeldzame Platinum Selectie wordt men begroet met een fascinerende reeks aroma's. De neus onthult een delicate balans van zachte turfrook, rijke vanille, gedroogd fruit en een vleugje kustachtige ziltigheid. Op het gehemelte ontvouwen zich lagen van smaken, waaronder tonen van tropisch fruit, warme specerijen, honingzoetheid en een subtiele rokerigheid die gedurende de hele ervaring aanwezig blijft. De whisky eindigt met elegantie en verfijning, waarbij een blijvende indruk op het gehemelte achterblijft.

Een schat voor whiskyliefhe

bbers

De Bowmore 21 jaar oud & Zeldzame Platinum Selectie is een schat voor whiskyliefhebbers en verzamelaars. Gebotteld in 2012 na 21 jaar rijping, vertegenwoordigt deze expressie een moment bevroren in de tijd, waarbij de essentie van het vakmanschap van Bowmore en de expertise van Hunter Laing worden vastgelegd. Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, is elke fles een testament van de artistieke vaardigheden en toewijding die in de creatie ervan zijn gestoken.

Conclusie

De Bowmore 21 jaar oud & Zeldzame Platinum Selectie, exclusief gebotteld voor The Whisky Shop, is een whisky van uitzonderlijke kwaliteit en onderscheid. Van het zorgvuldig geselecteerde vat tot de boeiende smaken en aroma's, elke aspect van deze expressie toont het vakmanschap van Bowmore Distillery en de expertise van Hunter Laing. Whiskyliefhebbers die de kans krijgen om te genieten van deze zeldzame parel zullen worden getrakteerd op een werkelijk opmerkelijke en gedenkwaardige whisky-ervaring.


Aan favorieten toegevoegd