Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2011 Ileach Edition 50.5% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 237,90 (excl. BTW)
287,86 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Laphroaig
Bottelaar OB
Serie Feis Ile 2011 Ileach Edition
Gebotteld voor Feis Ile 2011 Ileach Edition
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2011
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 8
Cask Type Ex-Bourbon Makers Mark Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 50.5
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (88)

Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2011 Ileach-editie: Een rokerige viering van Islay

In de wereld van uitzonderlijke Islay-whisky's staat Laphroaig symbool voor zijn iconische turfsmaak. Onder zijn opmerkelijke expressies is de Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2011 Ileach-editie een bijzondere verschijning. Exclusief gebotteld voor het Feis Ile-festival in 2011, toont deze uitzonderlijke release de unieke smaken van Islay en het vakmanschap van de distilleerderij in het maken van geturfde whisky.

Een eerbetoon aan Feis Ile:

Feis Ile, het jaarlijkse festival van malt en muziek op Islay, is een eerbetoon aan de whiskytradities en de rijke culturele erfenis van het eiland. Laphroaig, diep geworteld in de geest van Islay, omarmde deze gelegenheid in 2011 door een speciale editie te creëren als eerbetoon aan het festival en zijn gepassioneerde bezoekers.

Een rokerig genot:

De Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2011 Ileach-editie is een testament aan de toewijding van de distilleerderij om uitzonderlijke geturfde whisky's te produceren. Gebotteld op een krachtige 50,5% ABV, levert deze whisky een symfonie van rokerige aroma's en smaken die de zintuigen meenemen naar de ruige kusten van Islay.

Neus: Bij het ruiken van deze whisky, vullen de kenmerkende Laphroaig turfsmaak, zeewater en een vleugje kampvuur de lucht. Het roept beelden op van het kustlandschap en brengt de unieke sfeer van Islay tot leven.

Smaak: Op het gehemelte onthult de Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2011 Ileach-editie een harmonieuze mix van smaken. De intense turfsmaak staat centraal en wordt aangevuld door golven van maritieme invloeden en hints van eikenhout. Lagen van rijke vanille, zoete honing en een vleugje citrus voegen diepte en complexiteit toe.

Afdronk: De afdronk is langdurig en laat een spoor achter van smeulende turf, zeetzout en een subtiele warmte. Het is een passende afsluiting van een whisky die de essentie van de ruige schoonheid van Islay en het vakmanschap van de distilleerderij vastlegt.

Een whisky voor verzamelaars en liefhebbers:

De Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2011 Ileach-editie heeft een speciale plek in het hart van whiskyverzamelaars en liefhebbers. Exclusief gebotteld voor het Feis Ile-festival in 2011, vertegenwoordigt het een beperkte en zeer gewilde uitgave. Elke fles is versierd met het kenmerkende label van het festival


Aan favorieten toegevoegd