Macallan 12 Years Old Sherry Oak 40% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 247,93 (excl. BTW)
300,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Sherry Oak
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2008
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 12
Cask Type Sherry Oak
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (88)

12 jaar oude Sherry Oak: Een Tijdloze Uitdrukking van Uitmuntendheid

De Macallan-distilleerderij staat bekend om haar onwankelbare toewijding aan het maken van uitzonderlijke single malt whisky's, en hun 12 jaar oude Sherry Oak expressie is een waar bewijs van hun vakmanschap. Gebotteld in 2008, heeft deze whisky een zorgvuldig rijpingsproces ondergaan in de beste Sherry Oak vaten, resulterend in een whisky van ongeëvenaarde diepte en complexiteit.

De Macallan 12 jaar oude Sherry Oak is een viering van het rijke erfgoed en de expertise van de distilleerderij. Vanaf het moment dat de fles geopend wordt, vullen de verleidelijke aroma's van gedroogd fruit, specerijen en eikenhout de lucht, waardoor whiskyliefhebbers worden uitgenodigd om een zintuiglijke reis te maken als geen ander.

De amberkleur van de whisky, ontwikkeld door jarenlange rijping in Sherry Oak vaten, is een visueel bewijs van het vakmanschap en de aandacht voor detail die in elke fles Macallan gaat. Deze rijke kleur weerspiegelt de invloed van de vaten, die de whisky doordringen met een symfonie van smaken die het gehemelte prikkelen.

Bij elke slok onthult de Macallan 12 jaar oude Sherry Oak een harmonieuze mix van smaken. Rozijnen, sultanarozijnen en gedroogd fruit dansen op de tong, aangevuld met tonen van warme specerijen, vanille en een subtiele hint van eikenhout. De Sherry Oak vaten voegen een onderscheidende rijkdom en complexiteit toe, waardoor een verfijnde en genotvolle whisky ontstaat.

Met een alcoholpercentage van 40% biedt deze expressie een zachte en toegankelijke drinkervaring. De balans van smaken en de milde warmte van de whisky maken het geschikt voor zowel ervaren whiskyliefhebbers als nieuwkomers in de wereld van single malts.

De afdronk van de Macallan 12 jaar oude Sherry Oak is langdurig en bevredigend, met een aanhoudende zoetheid die uitnodigt om het moment te koesteren. Het is een whisky die geduld beloont en je de gelegenheid geeft om het vakmanschap te waarderen dat in elke fles is gestoken.

Als een van 's werelds meest geprezen whisky's vertegenwoordigt de Macallan 12 jaar oude Sherry Oak, gebotteld in 2008, het toppunt van uitmuntendheid. Het is een bewijs van de onwankelbare toewijding van de distilleerderij aan traditie en hun meesterschap van het rijpingsproces in Sherry Oak vaten.

Of het nu puur wordt genoten, met een scheutje water, of als basis voor een klassieke whiskycocktail, de Macallan 12 jaar oude Sherry Oak biedt een tijdloze ervaring die de zint

uigen zeker zal fascineren. Hef het glas en begin aan een reis van smaak en verfijning met deze opmerkelijke expressie van Macallan.

Macallan - 12 Years Old Sherry Oak 40% NV

Aan favorieten toegevoegd