Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 55% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 268,60 (excl. BTW)
325,01 (in. BTW)

Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 55% NV

excl. BTW € 246,28
in. BTW € 298,00
Volume 0,70l
buy with
(max. 1)
Distileerderij Laphroaig
Bottelaar OB
Serie Feis Ile 2008
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 2008
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 55
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Words of Whisky (88)

BOW (88)

Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008: Een viering van het beste van Islay

In de wereld van uitzonderlijke Islay whisky's staat Laphroaig symbool voor het rijke erfgoed van turf op het eiland. Onder zijn gerenommeerde expressies neemt de Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 een bijzondere plaats in. Speciaal gemaakt voor het iconische Feis Ile-festival in 2008, belichaamt deze limited edition botteling de geest van gemeenschap, traditie en de onmiskenbare smaken die van Laphroaig een geliefde naam hebben gemaakt onder whiskyliefhebbers over de hele wereld.

Een toost op Feis Ile:

Feis Ile, het jaarlijkse festival van mout en muziek op Islay, trekt whiskyfanaten en cultuurliefhebbers van over de hele wereld. Het is een tijd waarin het eiland tot leven komt met bruisende vieringen van zijn whisky-erfgoed. Laphroaig, diepgeworteld in de tradities van Islay, omarmde deze gelegenheid in 2008 door een speciale expressie te creëren die de essentie van het festival zou vastleggen.

Een buitengewone aanbieding:

De Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 is zorgvuldig gemaakt om de unieke kenmerken van de geturfde spirit van de distilleerderij te laten zien. Gebotteld op een krachtige 55% ABV, straalt het een gedurfde en intense smaak uit die resoneert met de ruige schoonheid van Islay. Met elke slok worden whiskyliefhebbers meegenomen op een reis door het terroir van het eiland, de kenmerkende maritieme invloeden en de onmiskenbare smaken van Laphroaig.

Een symfonie van aroma's en smaken:

Neus: Als je deze opmerkelijke whisky nadert, vult een symfonie van turfrook, zeezout en jodium de lucht. Het kenmerkende karakter van Laphroaig schittert door met tonen van zeewier, kampvuurrook en hints van citruszest. Het is een zintuiglijke ervaring die je naar de winderige kusten van Islay transporteert.

Smaak: Op het gehemelte onthult de Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 lagen van complexiteit. De turfrook neemt het voortouw en omhult de smaakpapillen met zijn kenmerkende intensiteit. Rijke smaken van pure chocolade, geroosterde koffiebonen en hints van vanille vermengen zich, terwijl een zachte kruidigheid diepte en intrige toevoegt.

Afdronk: De grandioze finale is een langdurige afdronk waarin de smaken van geblakerd eikenhout, zeezout en een vleugje zoetheid samenkomen. Het is een bewijs van het vakmanschap en de nauwge

zette aandacht voor detail die is besteed aan het creëren van deze uitzonderlijke whisky.

Een verzamelobject:

De Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 heeft een speciale plek in de harten van whiskyliefhebbers. De beperkte beschikbaarheid, exclusief gebotteld voor het Feis Ile-festival in 2008, maakt het een gekoesterd juweel onder liefhebbers. De fles zelf, versierd met de iconische festivalillustratie, dient als een aandenken aan de levendige geest van Islay en de gepassioneerde gemeenschap die het viert.

Conclusie:

De Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008 is een bewijs van het blijvende erfgoed van Laphroaig en de unieke whiskycultuur van Islay. Met zorg en toewijding gemaakt, vangt het de essentie van het Feis Ile-festival en biedt het een zintuiglijke reis door de turfrijke landschappen van het eiland. Voor whiskyliefhebbers en verzamelaars vertegenwoordigt deze limited edition expressie een zeldzame kans om te genieten van de ware geest van Islay en het uitzonderlijke vakmanschap van Laphroaig. Hef het glas en sluit je aan bij de viering van het beste van Islay met de opmerkelijke Laphroaig Càirdeas Feis Ile 2008.


Aan favorieten toegevoegd