Glenglassaugh 8 Years Old Infrequent Flyers Cask 2370 59.1% 2014


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Glenglassaugh
Bottelaar Alistair Walker Whisky Company
Serie Infrequent Flyers
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2014
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 25
Cask Type Virgin Oak Barrel Finish
Vatnummer 2370
Alcohol percentage 59.1
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Een Meesterwerk uit de Infrequent Flyers-serie gebotteld door Alistair Walker Whisky Company

Introductie

Glenglassaugh, een gevierde distilleerderij gelegen in de pittoreske regio Speyside, Schotland, heeft erkenning gekregen voor zijn uitzonderlijke single malt whisky's. Onder de opmerkelijke releases bevindt zich de Glenglassaugh 8 jaar oud, gedistilleerd in 2014 en onderdeel van de prestigieuze Infrequent Flyers-serie, gebotteld door de gerenommeerde Alistair Walker Whisky Company. Met een Virgin Oak Barrel Finish en gebotteld in maart 2023 op een krachtige 59,1% ABV, belooft deze limited edition expressie een unieke en boeiende whisky-ervaring.

De Infrequent Flyers-serie van Alistair Walker Whisky Company

De Infrequent Flyers-serie, samengesteld door de befaamde Alistair Walker Whisky Company, is een verzameling exclusieve releases die gericht zijn op veeleisende whisky-liefhebbers die op zoek zijn naar uitzonderlijke en zeldzame expressies. Elke whisky binnen deze serie wordt zorgvuldig geselecteerd en toont het vakmanschap en de passie van meesterblender Alistair Walker. De Glenglassaugh 8 jaar oud, als onderdeel van deze serie, vertegenwoordigt het streven naar kwaliteit en ambachtelijkheid dat de collectie kenmerkt.

Profiel van Glenglassaugh 8 jaar oud

De Glenglassaugh 8 jaar oud, gedistilleerd in 2014, biedt een boeiend profiel dat de unieke rijping weerspiegelt. Deze expressie is afgewerkt in Virgin Oak Barrels, wat kenmerkende eigenschappen aan de whisky toevoegt. Gebotteld op een krachtige 59,1% ABV, levert het een gedurfde en intense smaakervaring.

In de neus verleidt de Glenglassaugh 8 jaar oud met tonen van rijke vanille en honing, vergezeld van een delicate samenspel van citrus en eikenhout. Het gehemelte onthult lagen van karamel, toffee en rijp boomgaardfruit, aangevuld met hints van kaneel en nootmuskaat. De Virgin Oak Barrel Finish voegt diepte en complexiteit toe, met tonen van geroosterd eikenhout, warme specerijen en een subtiele rokerigheid. De lange en bevredigende afdronk laat een aanhoudende zoetheid en een vleugje eikenhoutkruiden achter.

Het streven naar uitmuntendheid van Alistair Walker Whisky Company

De samenwerking tussen Glenglassaugh en Alistair Walker Whisky Company toont een gezamenlijk streven naar uitmuntendheid en innovatie in de whiskyproductie. Het vakmanschap en de passie van zowel de distilleerderij als de meesterblender zijn duidelijk merkbaar in elke slok van de Glenglassaugh 8 jaar oud. Deze expressie vertegenwoordigt een harmonieuze balans tussen trad


Aan favorieten toegevoegd