Nantou Distillery Omar Sherry Cask 46% NV


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 51,71 (excl. BTW)
62,57 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Nantou Distillery
Bottelaar OB
Serie Sherry Type
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 06.01.2016
Land Taiwan
Streek Taiwan
Leeftijd
Cask Type Sherry Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (85)

Een Voortreffelijke Taiwanese Whisky met Sherry-invloed

Als het gaat om de wereld van whisky, wordt Schotland al lang beschouwd als de koning van sherryvat-rijping. Echter, de afgelopen jaren hebben distilleerderijen over de hele wereld de potentie van sherryvaten verkend, resulterend in uitzonderlijke expressies die traditionele percepties uitdagen. Een dergelijk voorbeeld is de Omar Sherry Cask, een opmerkelijke Taiwanese whisky die prachtig de invloed van sherryrijping laat zien.

Gedistilleerd in de Nantou Distillery in Taiwan, is de Omar Sherry Cask een getuigenis van de groeiende reputatie van het land als producent van hoogwaardige whisky. Met zijn unieke klimaat en ongerepte natuurlijke hulpbronnen biedt Taiwan een ideale omgeving voor whiskyproductie. De Nantou Distillery, gelegen in het centrale deel van het eiland, heeft deze kans aangegrepen en uitstekende whisky's gecreëerd die internationale erkenning hebben gekregen.

De Omar Sherry Cask werd zorgvuldig gedistilleerd en gevuld in een sherryvat op 6 januari 2016. Deze specifieke vatselectie legt de basis voor een whisky boordevol diepte, complexiteit en een rijk palet aan smaken. Sherryvaten, traditioneel gebruikt voor de rijping van versterkte wijnen, brengen hun eigen unieke kenmerken naar het rijpingsproces en geven rijke fruitige en nootachtige tonen, samen met een vleugje zoetheid.

Met 46% ABV bereikt de Omar Sherry Cask een perfecte balans tussen intensiteit van smaak en drinkbaarheid. Het lagere alcoholpercentage laat de nuances van de whisky naar voren komen, nodigt uit tot verkenning en waardering van zijn complexe smaakprofiel.

Bij het ruiken prikkelt de Omar Sherry Cask de zintuigen met verleidelijke aroma's van gedroogd fruit, zoals rozijnen en dadels, vermengd met hints van karamel, eikenhout en warme specerijen. Deze uitnodigende geuren creëren een gevoel van anticipatie voor wat komen gaat.

Bij het proeven onthult de whisky een symfonie van smaken. De invloed van het sherryvat wordt duidelijk naarmate lagen van rijke, donkere vruchten, waaronder vijgen en pruimen, naadloos samensmelten met fluweelzachte chocolade- en toffeenoten. De sherryrijping brengt ook een subtiele nootachtigheid en een zachte warmte met zich mee, die diepte en complexiteit toevoegen aan elke slok.

De Omar Sherry Cask biedt een zachte en langdurige afdronk, met een heerlijke nasmaak van gedroogd fruit en een vleugje kruidigheid. Deze goed uitgebalanceerde whisky toont het vakmanschap en de ambachtelijkheid van de Nantou Distillery en laat zien dat ze toegewijd zijn aan het produceren van uitzonderlijke drank

en.

Of je nu een whiskyliefhebber bent of gewoon het vakmanschap van fijne dranken waardeert, de Omar Sherry Cask is een boeiende keuze. De fusie van Taiwanese distilleertechnieken met de invloed van sherryvaten creëert een whisky die zowel vertrouwd als uniek is, waardoor het een opvallende toevoeging is aan elke collectie of een gedenkwaardige keuze voor een weelderige whisky-ervaring.

Terwijl Taiwanese whisky's hun stempel blijven drukken op het wereldtoneel, belichaamt de Omar Sherry Cask de innovatie en kwaliteit die deze opkomende whiskyregio te bieden heeft. Verken de wereld van Taiwanese whisky en geniet van de rijkdom en complexiteit van de Omar Sherry Cask - een ware getuigenis van het samenspel tussen vakmanschap en sherryrijping.


Aan favorieten toegevoegd