Ben Nevis 11 Years Old Ingelred Cask 274 59% 2010


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 85,00 (excl. BTW)
102,85 (in. BTW)
buy with
(max. 10)
Distileerderij Ben Nevis
Bottelaar Blackadder
Serie Ingelred
Gebotteld voor Ingelred Whisky with an Edge
Gedistilleerd op 09.2010
Gebotteld 04.2022
Land Schotland
Streek Highlands
Leeftijd 11
Cask Type Californian Red Wine
Vatnummer 274
Alcohol percentage 59
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 10

Professionele reviews

BOW (89)

Artikel over Ben Nevis 11 jaar oude Ingelred Cask 274: Een feestelijke smaaksensatie

De Ben Nevis-distilleerderij, gelegen in het pittoreske Schotse Hooglanden, staat bekend om het produceren van whisky's van uitzonderlijke kwaliteit en karakter. Onder het indrukwekkende assortiment van expressies springt de Ben Nevis 11 jaar oude Ingelred Cask 274 eruit als een bewijs van de toewijding van de distilleerderij om opmerkelijke single malts te creëren.

Gedistilleerd in september 2010 en gebotteld in april 2022, is deze specifieke uitgave zorgvuldig gerijpt in een Californisch Rode Wijnvat als onderdeel van de gewaardeerde Ingelred-serie van Blackadder. Deze unieke rijpingskeuze voegt een onderscheidende en intrigerende dimensie toe aan de whisky, waarbij de smaken en nuances van het rode wijnvat doordringen.

Bij het ruiken van de Ben Nevis 11 jaar oude Ingelred Cask 274 komen er een aangename reeks aroma's naar voren. De aanwezigheid van chocolade boeit direct de zintuigen, vergezeld van de verleidelijke geur van gedroogde bosvruchten. Een vleugje citrus voegt een verfrissende twist toe en draagt bij aan de algehele complexiteit van de whisky. De combinatie van deze aroma's creëert een warme en uitnodigende sfeer die doet denken aan het feestelijke seizoen.

Bij het proeven onthult de whisky een harmonieus samenspel van smaken. De rijke en weelderige chocoladetonen nemen de hoofdrol, waarbij ze het gehemelte omhullen met een fluweelzachte textuur. De gedroogde bosvruchten voegen een laag zoetheid en diepte toe, waardoor het profiel in balans komt. De aanwezigheid van citrus zorgt voor een levendig en verkwikkend element, dat helderheid en complexiteit aan elke slok toevoegt. De whisky heeft een rond en vol karakter, dat het gehemelte omhult met zijn weelderige textuur.

De afdronk is lang en bevredigend, met een blijvende indruk. De combinatie van smaken blijft hangen op het gehemelte en roept de essentie op van feestelijke lekkernijen. De complexiteit en diepgang van de whisky komen tot uiting in de verlengde afdronk, wat zorgt voor een memorabele en plezierige ervaring voor whiskyliefhebbers.

De Ben Nevis 11 jaar oude Ingelred Cask 274 is een ware traktatie voor whiskyliefhebbers en verzamelaars. Zijn unieke rijping in een Californisch Rode Wijnvat maakt het bijzonder en biedt een onderscheidend smaakprofiel dat zowel intrigerend als boeiend is. Of het nu tijdens feestelijke vieringen wordt genoten of gekoesterd wordt als een waardevolle aanvulling op een whiskycollectie, deze expressie brengt zeker vreugde en genot voor liefhebbers over de hele wereld.


Aan favorieten toegevoegd