Distileerderij | Glen Scotia |
Bottelaar | OB |
Serie | Campbeltown Malts Festival 2023 |
Gebotteld voor | Campbeltown Malts Festival 2023 |
Gedistilleerd op | Not Specified |
Gebotteld | 30.03.2023 |
Land | Schotland |
Streek | Campbeltown |
Leeftijd | 11 |
Cask Type | White Port Finish |
Vatnummer | Bottle code L2.089.23 30.03.2023 xx:xx |
Alcohol percentage | 54.7 |
Inhoud | 0,70 |
Conditie | In originele verpakking |
Etiket | Perfect |
Voorraad | 0 |
In mei vindt het Campbeltown Malt Festival plaats. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Glen Scotia een Limited Edition gebotteld. Het is een licht geturfde, 11 jaar oude whisky met een White Port Cask Finish.
Als je Campbeltown zegt, zeg je whisky. Terwijl je door de straten van de stad loopt, zie je bijna op elke hoek iets dat je herinnert aan de rijke whiskygeschiedenis van deze historische havenstad aan de westkust van Schotland.
Niet elke whiskyliefhebber heeft de mogelijkheid om naar de Glen Scotia-distilleerderij te reizen om deze botteling ter plaatse te kopen. Maar gelukkig is deze Limited Edition verkrijgbaar in Nederland. Deze heerlijke 11 jaar oude single malt neemt je met elke slok mee naar de bijzondere sfeer van dit jaarlijkse whiskyfestival en kan nu via deze inschrijving worden besteld.
De whisky werd meer dan 11 jaar geleden gedistilleerd in de gezellige distilleerderij. De licht geturfde spirit heeft twaalf maanden gerijpt op witte portvaten. De whisky is gebotteld op vatsterkte van 54,7%. Het is non-chill filtered en heeft geen kunstmatige kleurstoffen.
Proefnotities:
Na een rijping van 12 maanden in witte portvaten is deze 11 jaar oude licht geturfde single malt gevuld met kruidige tonen van boomgaardvruchten (zoals appels, peren en pruimen), verweven met het kenmerkende lichte turf en het typische zoute karakter van Campbeltown.
Peated White Port Cask Finish? Are they mad? They say it's a 'whisky experiment', but really, I don't know any other business where they sell their experiments like this. Generally, this kind of thing stays in the labs; they don't push it onto the public. Unless it's a great success... Colour: pale gold. Nose: ginger, zest, and lemon. With water: same, but with more ashes. Mouth (neat): it's sweet at the beginning but mainly very spicy, with a maximum impact from the cask. A lot of ginger, turmeric, cardamom, lemon liqueur, pepper, ashes... I find it a little suffocating, to be honest. A little too much. With water: a bit better, the water lightens everything but it remains thick, a little saturated. Finish: long, woody, spicy. Comments: I won't deny that it's well done technologically, even very well done, but it's completely driven by the cask. Ultra-techno.