Chichibu The Peated 10th Anniversary 2018 55.5% 2013


4.3 sterren - 2 professionele reviews
€ 290,00   - € 275,00 (excl. BTW)
332,75 (in. BTW)
Sale
Chichibu - The Peated 10th Anniversary 2018 55.5% 2013 In Original Box
buy with
(max. 25)
Distileerderij Chichibu
Bottelaar OB
Serie Ichiro's Malt
Gebotteld voor 10th Anniversary
Gedistilleerd op 2013
Gebotteld 2018
Land Japan
Streek Japan
Leeftijd
Cask Type Bourbon Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 55.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 25

Professionele reviews

Serge Valentin (86)

BOW (90)

Een Whisky van Jeugdige Briljantie

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de Chichibu-distilleerderij snel een reputatie opgebouwd voor het produceren van uitzonderlijke whisky's die volwassenheid uitstralen ver voorbij hun jaren. The Peated 10th Anniversary-editie is een schitterend voorbeeld hiervan.

In 2007 besloot Ichiro Akuto, de kleinzoon van de oprichter van de inmiddels gesloten Hanyu-distilleerderij, een nieuw whiskyavontuur te beginnen in de stad Chichibu, gelegen 100 kilometer ten noordwesten van Tokio. Door te putten uit de opgebouwde expertise die hij van zijn grootvader had geleerd, is Ichiro in staat geweest om opmerkelijk complexe whisky's te creëren ondanks hun relatief korte rijpingsperiodes.

Uitgebracht in 2018, markeert The Peated 10th Anniversary-editie een decennium sinds de oprichting van de distilleerderij. Gebotteld op een krachtige 55,5% ABV, biedt deze expressie een gedurfd en intens smaakprofiel dat whiskyliefhebbers zeker zal boeien.

Het karakter van The Peated is afkomstig van de turf die wordt gebruikt tijdens het moutproces, waardoor de drank een onderscheidende rokerige en aardse kwaliteit krijgt. Opmerkelijk genoeg vertoont The Peated, ondanks zijn jeugdigheid, een verrassende diepte van complexiteit, waarbij lagen van smaken en aroma's zich ontvouwen bij elke slok.

Bij het ruiken worden de zintuigen verwend met verleidelijke tonen van kampvuurrook, geroosterde noten en een subtiele hint van citrus. Het gehemelte onthult een rijke en volle textuur, vergezeld van smaken van verkoolde eik, turfrook en een delicate zoetheid die het algehele profiel harmonieus in balans brengt. De afdronk is langdurig en laat een zachte warmte achter die op de tong blijft hangen.

Chichibu-whisky's worden met nauwkeurige aandacht voor detail vervaardigd, waarbij de hoogste kwaliteit wordt gewaarborgd bij elke stap van het productieproces. Van het selecteren van de beste ingrediënten tot het zorgvuldig rijpen van de drank in met de hand geselecteerde vaten, wordt elk aspect met precisie uitgevoerd, waarbij de toewijding van de distilleerderij aan vakmanschap wordt getoond.

Als jonge distilleerderij blijft Chichibu de grenzen verleggen en zijn technieken verfijnen, waarbij het immense potentieel binnen het rijk van whisky wordt aangetoond. The Peated 10th Anniversary-editie getuigt van hun toewijding en passie en belichaamt de geest van Chichibu.

Hoog gewaardeerd door whiskyliefhebbers en verzamelaars, wordt The Pe

ated 10th Anniversary-editie geprezen om zijn beperkte beschikbaarheid en uitzonderlijke kwaliteit. Of het nu wordt genoten als een bijzondere gelegenheid of gekoesterd binnen een whiskycollectie, deze expressie van Chichibu biedt een glimp van de stralende toekomst van Japanse whisky.

Chichibu mag dan jong zijn, maar het heeft zich snel ontpopt als een geduchte speler in de wereld van whisky. The Peated 10th Anniversary-editie is een voorbeeld van het vakmanschap, de ambitie en het immense potentieel van deze opkomende ster in de Japanse whisky.


Aan favorieten toegevoegd