Wijnen van Duemani

Duemani

Duemani is in 2000 opgericht door Elena Celli en Luca d’Attoma in het Italiaanse dorpje Riparbella in Toscane. Luca heeft het vak geleerd op de wijnbouwschool Conegliano in Veneto. Na het afronden van de opleiding heeft hij eerst gewerkt voor grote namen als Tua Rita en Le Macchiole. Na een aantal jaar besluit hij samen met zijn vrouw eigen wijnen te gaan produceren. De naam Duemani is afkomstig van ‘twee handen’, dit verwijst naar de langdurige liefde tussen Elena en Luca.

Het stel verbouwd hun wijnstokken op een arme, stenige bodem op 250-300 meter hoogte. De wijnstokken staan op nog geen 15 kilometer van de kust af. In de wijngaarden staan hun favoriete druivenrassen aangeplant: Cabernet Franc, Merlot en Syrah. De Cabernet Franc is afkomstig van de hoogste wijngaard. Er staan slechts 7.000 stokken met Syrah aangeplant, dit maakt het de kleinste wijngaard van Duemani. De twaalf hectare worden op biodynamische wijze bewerkt. Er wordt uitsluitend gewerkt met biologische bestrijdingsmiddelen. Op deze manier behouden de druiven hun natuurlijke smaken en hebben ze een eigen karakter. Het wijnhuis heeft het officiële Demeter certificaat.

Het duo produceert zes verschillende wijnen: Si, Cifra, Duemani, G.Punto, Suisassi en Altrovino. De totale productie komt neer op gemiddeld 45.000 flessen per jaar. De vergisting vindt plaats in amfora’s, cementenvaten of in houten vaten, deze keuze is afhankelijk van de variëteit en stijl. De rode wijnen worden opgevoed op Frans eiken voor een periode van maximaal twintig maanden.

De wijnen van Duemani scoren elk jaar weer hoog bij internationale wijnjournalisten, zoals James Suckling en Robert Parker!

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd