Macallan 25 Years Old Sherry Oak New Label Red Ribbon 43% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 3.200,00 (excl. BTW)
3.872,00 (in. BTW)

Macallan 25 Years Old Sherry Oak New Label Red Ribbon 43% No Original Box Included! NV

excl. BTW € 2.562,00
in. BTW € 3.100,02
Volume 0,70l
buy with
(max. 3)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Sherry Oak
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2011
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 25
Cask Type Sherry Oak Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 3
Inhoud 0,70
Conditie No Original Box Included!
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92.50)

Macallan 25 jaar oud Sherry Oak: Een Tijdloos Meesterwerk

Als het gaat om uitzonderlijke single malt Scotch whisky, weinige namen eisen dezelfde mate van eerbied en bewondering op als Macallan. Bekend om hun onwrikbare toewijding aan vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit, zijn Macallan whisky's een symbool geworden van uitmuntendheid in de whiskywereld. Een dergelijke expressie die de essentie van Macallan's nalatenschap belichaamt, is de Macallan 25 jaar oud Sherry Oak.

Gebotteld in 2011, heeft deze opmerkelijke whisky een kwart eeuw gerijpt in zorgvuldig geselecteerde Sherry Oak-vaten. Deze vaten, bekend om hun rijke geschiedenis en het vermogen om de smaken van de drank te versterken, zijn afkomstig uit Jerez, Spanje, een regio die bekend staat om zijn productie van wereldklasse sherry's. Het resultaat is een whisky die de onberispelijke samensmelting toont tussen de spirit van Macallan en de invloed van de sherryvaten.

De Macallan 25 jaar oud Sherry Oak, versierd met een nieuwe label met een onderscheidend rood lint, presenteert zich met een rijke mahoniekleur die hint naar de diepte en complexiteit binnenin. Bij het ruiken van de whisky komen harmonieuze tonen van citrus, warme kaneel, sherry en een vleugje houtrook naar voren, die de zintuigen boeien en het podium vormen voor een buitengewone proefervaring.

Op de tong ontvouwt de Macallan 25 jaar oud Sherry Oak zich met een volle en weelderige karakter. Lagen gedroogd fruit vermengen zich met subtiele hints van houtrook, waardoor een symfonie van smaken ontstaat die over de tong danst. De langdurige rijping heeft de whisky in staat gesteld om een opmerkelijke rijkdom en complexiteit te ontwikkelen, waardoor een werkelijk weelderige en bevredigende zintuiglijke ervaring ontstaat.

De afdronk is ronduit subliem, met echo's van gedroogd fruit, langdurige houtrook en een zachte kruidigheid die op de tong blijft hangen. Het is een testament aan de volwassenheid en vakmanschap van de whisky, en laat een blijvende indruk achter die uitnodigt tot contemplatie en reflectie.

Deze proefnotities, verstrekt door de producent, vangen op prachtige wijze de essentie van de Macallan 25 jaar oud Sherry Oak. De combinatie van citrus, kaneel, sherry, houtrook en gedroogd fruit creëert een smaakprofiel dat harmonieus, verfijnd en werkelijk onvergetelijk is.

Voor whiskykenners en verzamelaars is de Macallan 25 jaar oud Sherry Oak met zijn nieuwe label en onderscheidend rode lint een felbegeerde schat. De zeldzaamheid en de nauwgezette aandacht voor detail die in

de productie zijn geïnvesteerd, maken het een gewaardeerde toevoeging aan elke whiskycollectie.

Of het nu puur wordt genoten of met een scheutje water om het volledige spectrum aan smaken vrij te geven, de Macallan 25 jaar oud Sherry Oak is een eerbetoon aan de kunst en toewijding die gepaard gaan met het creëren van een whisky van uitzonderlijke kwaliteit. Het is een meesterwerk dat de nalatenschap van Macallan viert en een reis biedt door tijd en smaak.

Macallan - 25 Years Old Sherry Oak New Label Red Ribbon 43% NV
Macallan - 25 Years Old Sherry Oak New Label Red Ribbon 43% NV

Aan favorieten toegevoegd