Macallan 10 Years Old Cask Strength 2000 58.8% NV


4.5 sterren - 2 professionele reviews
€ 1.859,50 (excl. BTW)
2.250,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Cask Strength
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not SPecified
Gebotteld 2000
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 10
Cask Type Sherry Oak
Vatnummer
Alcohol percentage 58.8
Inhoud 1,0
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Words of Whisky (90)

:

Highly recommended if you ever get the chance.
Nose
Very fresh and without the dry, cocoa powder-esque notes you get in certain modern sherried whiskies. There are plenty of vibrant red fruits, cherry syrup, and even some decaying leaves and dunnage notes. There's more than enough to satisfy the sherry lovers. Nutty oloroso with some pralines, raisins and flower honey in the background. Water brings out soy sauce. Wonderfully complex and layered.
Taste
The arrival is a little less polished than expected, with some pepper and cloves to kick things into gear. Notes of almonds, ginger and orange peel with some added furniture polish, brown sugar and raisins. There's touches of roasted coffee beans as well, followed by tobacco and soft floral touches.
Finish
Lingering herbal notes of tarragon followed by mild red fruits and plums.

BOW (90)

Een Betoverende Whisky-ervaring met 58,8%

Macallan is een gerenommeerde naam in de wereld van Schotse whisky, bekend om het produceren van uitzonderlijke single malt whisky's. Onder hun indrukwekkende assortiment valt de Macallan Cask Strength Gebotteld 2000 op als een werkelijk betoverende uitgave. Met een indrukwekkend alcoholpercentage van 58,8% biedt deze whisky het vakmanschap van de distilleerderij en een onvergetelijke drinkervaring voor liefhebbers en kenners.

Onthulling van de Vintage:
De Macallan Cask Strength Gebotteld 2000 vertegenwoordigt een specifiek productiejaar en belicht de unieke kenmerken en smaken die voortkomen uit het rijpingsproces van de whisky. Als cask strength-release biedt het een intensere en onvervalste uitdrukking van de kenmerkende stijl van Macallan, waardoor de drinker de whisky in zijn puurste vorm kan proeven.

Aroma- en smaakprofiel:
Bij het inschenken heeft Macallan Cask Strength Gebotteld 2000 een diep amberkleurige gloed, wat direct de aandacht trekt. In de neus zijn verleidelijke aroma's te ontdekken, waaronder gedroogd fruit, warme specerijen en hints van eikenhout. Het hogere alcoholgehalte versterkt de geur en verdiept de ervaring, waardoor de zintuigen worden ondergedompeld in een geurig geheel.

Bij de eerste slok omhult de whisky het gehemelte met een symfonie van smaken. De cask strength brengt een robuust en vol karakter naar voren, met lagen van zoetheid, gedroogd fruit, karamel en chocolade. De wisselwerking tussen de rijke invloed van sherry en de onderliggende mouttonen is perfect in balans en zorgt voor een complexe en bevredigende smaakervaring.

Het hoge alcoholpercentage brengt een heerlijke warmte en diepte in de whisky, die de mond bedekt met een weelderige, olieachtige textuur. De afdronk is lang en bevredigend, met een blijvende indruk van gekruide vruchtentaart, geroosterd eikenhout en een subtiele hint van rook.

Waardering voor het vakmanschap:
Het streven naar kwaliteit van Macallan is in elk aspect van de Cask Strength Gebotteld 2000-release duidelijk zichtbaar. De whisky wordt zorgvuldig gerijpt in eikenhouten vaten, waardoor het zijn kenmerkende smaakprofiel in de loop van de tijd ontwikkelt. Het gebruik van zowel Amerikaanse als Europese eikenhouten vaten voegt nog meer complexiteit en diepgang toe aan de drank, en creëert een harmonieus evenwicht tussen de invloed van het vat en het karakter van de Macallan-spirit.

Het feit dat deze whisky cask strength is, betekent dat

het niet is verdund, waardoor een ongefilterde kijk wordt geboden op de rauwe kracht en intensiteit van het vakmanschap van Macallan. Dit geeft veeleisende whiskyliefhebbers de mogelijkheid om de whisky in zijn puurste vorm te waarderen en de sterkte aan te passen aan persoonlijke voorkeur door een scheutje water toe te voegen.

Verzamelbaarheid en Zeldzaamheid:
De Macallan Cask Strength Gebotteld 2000 is zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers vanwege de beperkte beschikbaarheid en uitstekende reputatie. De vintage-aard en het hoge alcoholpercentage maken het een waardevolle toevoeging aan elke whiskycollectie, waarbij het vakmanschap en de erfenis van Macallan worden getoond.

Conclusie:
Macallan Cask Strength Gebotteld 2000 met 58,8% ABV is een opmerkelijke whisky die een werkelijk meeslepende drinkervaring biedt. Van zijn verleidelijke aroma tot zijn complexe smaken en bevredigende afdronk, illustreert het het vakmanschap en de ambacht waar Macallan om bekend staat. Of je nu een doorgewinterde whiskyliefhebber bent of een enthousiasteling die de wereld van premium single malts wilt verkennen, deze expressie zal zeker een blijvende indruk achterlaten op je gehemelte en een diepe waardering oproepen voor de wonderen van Schotse whisky.


Aan favorieten toegevoegd