Macallan 30 Years Old Fine Oak 43% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 2.809,92 (excl. BTW)
3.400,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Fine Oak
Gebotteld voor Russian Federation
Gedistilleerd op Not Specitfied
Gebotteld 01.06.2006
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 30
Cask Type Bourbon and sherry oak casks
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box, Damaged on the side
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (95)

Een voortreffelijke whisky met drie decennia rijping

De Macallan 30 Years Old Fine Oak Blue Box is een werkelijk buitengewone whisky die drie decennia rijping heeft ondergaan. Met een alcoholgehalte van 43% biedt deze single malt whisky een luxueuze en verfijnde drinkervaring.

Deze expressie heeft gerijpt in een combinatie van Europese eikenhouten vaten op smaak gebracht met sherry, Amerikaanse eikenhouten vaten op smaak gebracht met sherry en Amerikaanse ex-bourbon eikenhouten vaten. Deze triple cask rijping geeft de whisky een opmerkelijke diepte en complexiteit.

Bij het inschenken toont de Macallan 30 Years Old Fine Oak Blue Box een rijke gouden kleur en verspreidt hij een verleidelijk aroma. Tonen van gedroogd fruit, zoals abrikozen en rozijnen, vermengen zich met hints van vanille, honing en delicate eikenhoutkruiden. De neus is een symfonie van elegantie en verfijning.

Op het gehemelte levert deze whisky een voortreffelijk smaakprofiel. Lagen van smaken ontvouwen zich en onthullen een harmonieuze combinatie van rijke gedroogde vruchten, chocolade, toffee en warme specerijen zoals kaneel en nootmuskaat. De invloed van het eikenhout is goed geïntegreerd, wat een subtiele diepte toevoegt en de algehele complexiteit versterkt.

De afdronk is langdurig en bevredigend, met een aanhoudende zoetheid en een vleugje zacht eikenhout dat prachtig op de smaakpapillen blijft hangen.

De Macallan 30 Years Old Fine Oak Blue Box is zeer gewild bij whiskyliefhebbers en verzamelaars vanwege zijn zeldzaamheid en uitzonderlijke kwaliteit. Elke slok onthult het vakmanschap en de toewijding die zijn besteed aan het creëren van deze opmerkelijke expressie, waarbij het hoogtepunt van Macallan's ambachtelijkheid wordt getoond.

Kortom, de Macallan 30 Years Old Fine Oak Blue Box met 43% ABV is een voortreffelijke whisky die verfijning en elegantie belichaamt. Met zijn drie decennia rijping en invloed van triple cask biedt het een zintuiglijke reis van complexiteit en verfijning. Of het nu bij speciale gelegenheden wordt genoten of gekoesterd wordt als een waardevolle toevoeging aan een whisk-collectie, deze expressie vertegenwoordigt het toppunt van luxe en vakmanschap.


Aan favorieten toegevoegd