Macallan 1971 The Anniversary Malt 43% 1971


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 5.371,90 (excl. BTW)
6.500,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie The Anniversary Malt
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1971
Gebotteld 1997
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 25
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 43
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (94)

Een Tijdloze Viering: De 1971 Anniversary Malt

Het jaar 1971 heeft een speciale plek in het hart van whisky-liefhebbers over de hele wereld. Het markeert de geboorte van een werkelijk opmerkelijke expressie die bekend staat als De 1971 Anniversary Malt. Met zorgvuldige aandacht voor detail gemaakt, staat deze whisky symbool voor het vakmanschap en de toewijding van de makers.

Gebotteld op 43% ABV, is De 1971 Anniversary Malt een viering van tijd, traditie en uitzonderlijk vakmanschap. Het belichaamt de geest van zijn tijd, en legt de essentie van een vervlogen tijdperk vast en presenteert het in een fles voor whiskyliefhebbers om van te genieten.

Deze limited edition release biedt een verleidelijke glimp in het verleden. Zijn diepe amberkleur nodigt je uit om een zintuiglijke reis te maken, waar aroma's van rijke toffee, gedroogd fruit en een vleugje kruidigheid elegant dansen op de neus. De volwassenheid van de whisky is duidelijk in elke nuance, en trekt je dichter naar zijn complexe en uitnodigende karakter.

Bij de eerste slok omhult De 1971 Anniversary Malt het gehemelte met een symfonie van smaken. Tonen van fluweelzachte karamel, pure chocolade en een vleugje eikenhout creëren een harmonieuze balans die lang blijft hangen na de laatste druppel. De zachtheid en diepte van de whisky laten zien welke rijping het heeft ondergaan, en laten een blijvende indruk achter op je smaakpapillen.

Terwijl je elke slok waardeert, kun je niet anders dan de toewijding en expertise waarderen die zijn gestoken in het creëren van deze buitengewone whisky. De master blenders hebben zorgvuldig vaten geselecteerd uit de beste distilleerderijen, waardoor De 1971 Anniversary Malt het toppunt van excellentie belichaamt.

De afdronk is lang en bevredigend, met echo's van gedroogd fruit, subtiele kruiden en een subtiele rokerigheid die bijdragen aan zijn aantrekkingskracht. Het is een whisky die vraagt om te worden genoten, of het nu in momenten van stille reflectie is of gedeeld wordt met vrienden bij speciale gelegenheden.

De 1971 Anniversary Malt is meer dan alleen een whisky; het is een verzamelobject, een stuk geschiedenis dat de essentie van zijn tijdperk omvat. De beperkte beschikbaarheid maakt het tot een kostbaar bezit onder liefhebbers en een getuigenis van het erfgoed van de fijne whisky-productie.

Of je nu een doorgewinterde whiskykenner bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, De 1971 Anniversary Malt biedt de gelegenheid om een stuk whisky-geschiedenis te ervaren. Laat je meevoeren door de elegantie en verfijning van deze buitengewone expressie, en laat je terugvo

eren naar een tijd van tijdloze viering.


Aan favorieten toegevoegd