Macallan 10 Years Old Fine Oak 3 Barrel Label 40% NV


4.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 155,00 (excl. BTW)
187,55 (in. BTW)
buy with
(max. 3)
Distileerderij OB
Bottelaar OB
Serie Fine Oak Triple Cask Mature
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 2015
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 10
Cask Type Bourbon & Sherry Oak Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 3

Professionele reviews

BOW (84)

Een Delicate Harmonie van Smaak

Als het gaat om wereldklasse whisky, is The Macallan een naam die indruk maakt. Met een rijke geschiedenis en toewijding aan vakmanschap blijft The Macallan whisky-liefhebbers verrassen met uitzonderlijke releases. Een van de opvallende expressies is de Macallan 10 jaar oud Fine Oak Triple Cask, een whisky die het vakmanschap van de distilleerderij op het gebied van rijping en blenden laat zien.

De Macallan 10 jaar oud Fine Oak Triple Cask wordt vervaardigd met behulp van een uniek rijpingsproces in drie verschillende vattypen: Europese eiken ex-sherryvaten, Amerikaanse eiken ex-bourbonvaten en Amerikaanse eiken ex-sherryvaten. Deze zorgvuldige selectie van vaten brengt een harmonieuze fusie van smaken met zich mee, waardoor een whisky ontstaat die zowel complex als goed uitgebalanceerd is.

Met een alcoholpercentage van 40% presenteert deze expressie een zachte en toegankelijke smaak. Het zorgt ervoor dat de smaken zich geleidelijk ontvouwen op het gehemelte, waarbij een heerlijke balans van tonen wordt onthuld die de zintuigen zeker zullen boeien.

Bij het inschenken van een glas Macallan 10 jaar oud Fine Oak Triple Cask wordt men begroet met een warme gouden kleur, die hint naar het rijpingsproces dat deze whisky heeft ondergaan. De uitnodigende aroma's van vanille, citrusvruchten en hints van eikenhout prikkelen onmiddellijk de zintuigen en vormen het decor voor een gedenkwaardige proefervaring.

Terwijl de whisky het gehemelte bedekt, ontvouwt zich een symfonie van smaken. Delicate lagen romige vanille, zoete honing en tropisch fruit dansen op de tong en creëren een prachtige samensmelting van smaken. De invloed van de drie vatsoorten voegt diepte en complexiteit toe, met subtiele hints van kruiden en eikenhout die zorgen voor een bevredigende diepte in het smaakprofiel van de whisky.

De afdronk van Macallan 10 jaar oud Fine Oak Triple Cask is zacht en langdurig, met een milde warmte en een subtiele zoetheid die uitnodigen om elke slok te koesteren. De gebalanceerde aard van deze whisky zorgt voor een aangename en plezierige nasmaak, waardoor het een perfecte keuze is voor zowel whisky-liefhebbers als nieuwkomers in de wereld van single malts.

Macallan 10 jaar oud Fine Oak Triple Cask is een bewijs van The Macallan's toewijding aan excellentie en hun passie voor het creëren van uitzonderlijke whisky's. Het is een veelzijdige expressie die op zichzelf genoten kan worden, met een scheutje water om nog meer smaken te onthullen, of als basis voor het maken van voortreffelijke whiskycocktails.

Of je nu

de wereld van whisky verkent of al een doorgewinterde kenner bent, de Macallan 10 jaar oud Fine Oak Triple Cask biedt een heerlijke reis in de kunst van het whisky maken. Met zijn delicate harmonie van smaken en verfijnde karakter is deze expressie een waar eerbetoon aan het vakmanschap en de toewijding die The Macallan tot een van de toonaangevende distilleerderijen in de wereld van whisky maken.

Macallan - 10 Years Old Fine Oak 3 Barrel Label 40% NV

Aan favorieten toegevoegd